Bloga  autore Laura Grēviņa piedāvā trīs gardas receptes Lieldienu brīvdienām!

 

Pankūkas ar zaļo biezpienu
Sastāvdaļas :

Pagatavošana:

Pagatavo plānās pankūkas pēc norādēm uz iepakojuma. Biezpienu sablendē ar avokado un krējumu / jogurtu. Pievieno citrona sulu, sāli un piparus pēc garšas. Smērē pildījumu uz plānajām pankūkām, pārkaisi ar zaļumiem. Sarullē / saloki un pasniedz.
Pankukas2_Laura_Grevina

 

 

Pica ar puķkāpostiem un fetas sieru
Sastāvdaļa:

 

Piezīme: no maisījuma sanāk 4 picas 20-24cm diametrā.

 

Pagatavošana:
Pagatavo picas mīklu pēc norādēm uz iepakojuma. Sadala četrās daļās, izrullē..

 

Uz vienas no picām uzsmērē tomātu mērci. Liec virsū puķkāpostus, desiņas un fetas siera gabaliņus.

 

Cep 220 grādos 15-20 minūtes. Pasniedz kopā ar svaigām bazilika lapiņām.

 

Pica_foto_Laura_Grevina

 

 

Ātrā riekstu – ogu kūka

Sastāvdaļas biskvītam:

 

Sastāvdaļas garnējumam:

  • 300 ml saldā krējuma
  • 100 g krēmsiera
  • 100 g pūdercukura
  • Ogas un / vai mazie zefīriņi (marshmallow)

 

Pagatavo kūkas mīklu pēc norādēm uz iepakojuma. Pievieno kakao un zemesriekstu sviestu. Mīklu lej ietaukotā cepamformā. Cep 180 grādos 25-30 minūtes.

 

Krēmu pagatavo, kamēr kūka cepas. Saputo saldo krējumu. Putošanas beigās pievieno krēmsieru un cukuru, un saputo ar mikseri visu kopā.

 

Kūkas biskvītu sagriez uz pusēm. Sagatavoto krēmu iesmērē pa vidu un uz kūkas virsmas. Dekorē ar ogām un / vai zefīriņiem.

 

Kuka3_foto_Laura_Grevina

 

 

 

 

Labu apetīti un gardas Lieldienas!

Iepriekšējais raksts7 padomi Lieldienu sajūtas ienešanai mājās
Nākamais raksts8 padomi Lieldienu svētku galda dekorēšanai