Saldskābmaize kopā ar īpaši sagatavotiem sīpoliem ir ārkārtīgi garda delikatese sev un viesiem. Tā iederēsies kā uzkoda pirms maltītes vai kā sātīgs pavadonis putojoša alus glāzei. Izkusušais siers ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa – lai arī Trikata Ementāles Light sieram ir samazināts tauku saturs, tas kūst un garšo tikpat labi kā treknākie līdzinieki.

 

Sastāvdaļas (2 lielākām porcijām vai 4 nelielām uzkodām):

  • 4 sarkanie sīpoli
  • 2 ēdamk. eļļas cepšanai
  • 80ml balzametiķis
  • 2 ēdamk. cukura
  • 1 tējkarote svaiga timiāna lapiņu
  • šķipsniņa sāls
  • 4 lielas saldskābmaizes šķēles
  • pēc izvēles – 1 ēdamkarote gī sviesta
  • 4 biezas šķēles Trikata Emmental Light siera

 

Gatavošana:

  1. Nomizo sīpolus, pārgriez gareniski uz pusēm un tad sagriez plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.
  2. Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns lej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisi – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep 5 minūtes, līdz sīpoli sāk ‘svīst’ un kļūt caurspīdīgi. Pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, pa laikam apmaisot.
  3. Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Šo soli vari arī izlaist.
  4. Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā liec karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm. Maizīti liec uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes). Izņem no krāsns, pārgriez vidū uz pusēm un pasniedz siltas.

___________

Recepšu autore: Linda Tellgrēna

Sabiedrība

Civilvīrs atgriežas un smagi izrēķinās ar Sanitu

  Pēc Latvijas Televīzijas un pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” kopīgās rubrikas par vardarbību ģimenē LTV turpina...

Lieli svētki britu karaļnamā; publiskoti līdz šim neredzēti attēli

  Neticami, bet jau pagājis gads, kopš 2018. gada 19. maijā gredzenus mija Saseksas hercogs Harijs...
Foto:Pexels.com/CC

Tavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 20.-26. maijs

  Klāt jauna maija nedēļa. Ielūkosimies, ko zvaigznes mums paredz turpmākajām dienām! Auns Zvaigznes paredz, ka šī solās...

Horoskopi un Testi

Foto: Pexels.com/CC

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 20. maijs

  Planētu negatīvā aspekta iespaidā melu, krāpšanas un pašapmāna iespējamība kļūst lielāka, uzmanies! Jācenšās atturēties no...
Foto:Pexels.com/CC

Tavs horoskops veiksmīgai nedēļai: 20.-26. maijs

  Klāt jauna maija nedēļa. Ielūkosimies, ko zvaigznes mums paredz turpmākajām dienām! Auns Zvaigznes paredz, ka šī solās...
Foto:Wallpapermania.eu/

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 19. maijs

  Dienas pirmajā pusē nevajag ieplānot neko nopietnu. Dienas gaitā var rasties dažādas neskaidrības, būs diezgan...

Mājai un Dārzam

Sinoptiķi atklāj, kad beigsies pēkšņi uznākušais karstums

  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi stāsta par nākamnedēļ gaidāmo laiku. Nākamās nedēļas sākumā laikapstākļus...

Izplatīts nopietns sinoptiķu brīdinājums šodienai un tuvākajām dienām

  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši dzelteno un pat oranžo brīdinājumu par laika...
Pexels.com/Tobi Dami/CC0 License

Sinoptiķi pirms brīvdienām nāk klajā ar labu ziņu

  Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi stāsta par nedēļas nogalē un nākamnedēļ gaidāmo laiku. Brīvdienās,...