Autors: Valentīna Stepiņa speciāli BrīvBrīdis.lv

Kamēr pasaulē arvien vairāk līdzekļu tiek piešķirts vēža rašanās iemeslu izpētei, tikmēr ik gadu onkoloģijas pacientu skaits pieaug. Un kas ir visbriesmīgāk – ar vēzi saslimst aizvien jaunāki cilvēki… Ko darīt?

Lielās ASV slimnīcas Johns Hopkins speciālisti pēc daudzu gadu apgalvojumiem, ka ķīmijterapija ir vienīgais veids, kā mēģināt likvidēt vēzi, beidzot atzīst, ka pastāv arī citas alternatīvas.

 

Vēža šūnas ir ikviena cilvēka organismā. Ja cilvēka imūnsistēma ir stipra, organisms pats iznīcina vēža šūnas un neļauj tām veidot audzējus. 

 

ASV zinātnieki atzīst, ka efektīvs veids, kā cīnīties ar vēzi, ir nobadināt vēža šūnas, nebarojot ar pārtiku, kura tām nepieciešama, lai vairotos.

 

Vēzi baro cukurs, piens, gaļa, kas organismā veido skābu vidi. Zinātnieki iesaka vairāk iekļaut savā uzturā zivis un mazliet vistas gaļas. Uzturam vajadzētu 80% sastāvēt no svaigiem dārzeņiem, augļiem, riekstiem, pilngraudu sēklām, sulām. Tas viss palīdz organismam veidot sārmainu vidi.

 

Zinātnieki iesaka izslēgt no savas ēdienkartes arī kafiju, melno tēju, šokolādi. Laba alternatīva ir zaļā tēja un zāļu tējas.

 

Vēzis ir prāta, gara un ķermeņa slimība. Dusmas, aizvainojums un rūgtums organismā rada skābu un nervozu vidi. Tā uzskata Latvijas zinātnieks dakteris Sergejs Kuzņecovs, kurš arī jau daudzus gadus pēta vēža rašanās cēloņus. Pēc viņa domām, vērtīgs uzturs palīdz mazināt risku saslimt ar vēzi. Šādu pieņēmumu apstiprina arī zinātnieku pētījumi visā pasaulē.
„Eļļa, ūdens un sēnes – šīs trīs vērtības ir par maz novērtētas”, uzskata dakteris Kuzņecovs. Uzturam jābūt harmoniskam. Nedrīkst akli ticēt un sekot daudzajām jaunmodīgajām diētām, kas iesaka izslēgt no uztura taukvielas. Arī ļoti korpulentu cilvēku uzturā ik dienu jābūt 30% taukvielu. Pat 1 tējk. nerafinētas eļļas dienā sniedz organismam šīs nepieciešamās taukvielas. Pēc Sergeja Kuzņecova domām, ļoti labas ir mūsu pašu rapšu un linsēklu eļļas.
Sniegsim jums dažas daktera Kuzņecova receptes, kas ir veselīgas un viegli pagatavojamas:

 

Mērce dārzeņu salātiem

4. ēdk. linsēklu eļļas + 1 ēdk. ābolu etiķa, viena sasmalcināta ķiploka daiviņa, pipari. Ar šādu mērci var aizdarīt salātus, kas ir labs aizstājējs majonēzei.
Mājas kečups
Nomizo 5-6 tomātus, izspiež caur sietu, pievieno 3 ēdk. linu eļļas, sīpolus, ķiplokus.

 

Dziednieciskais mājas margarīns
Uz lēnas uguns izkausē sviestu un pievieno tādu pašu daudzumu linu eļļas.

 

Sievietēm
–    Īpaši ieteicami svaigi šampinjoni ar tomātu eļļu
–    Pankūku mīklai var pievienot linsēklu klijas
–    Vinegretu aizdarīt ar ķimeņu eļļu
–    Siļķes foršmaks ar diļļu eļļu.

 

Esi vesela!

Iepriekšējais rakstsAugļu un ogu maskas skaistai ādai
Nākamais raksts8 lietas, kas ikvienam obligāti jāzina par savu sirdi un tās veselību