Jaunajā gadā tradicionāli aicina celt galdā no 9 līdz pat 12 ēdieniem. Saldā pica, kas turklāt ir samērā vienkārši pagatavojama, būs lielisks papildinājums svētku maltīšu sarakstam, priecējot gan mazo, gan pieaugušo ēdāju garšas kārpiņas. Recepti piedāvā e-picērijas “Pica Rīga” pavāri.

 

 

Sastāvdaļas:

  • Ābols (1 gab.)
  • Kanēlis (pēc garšas)
  • Cukurs (pēc garšas)
  • Skābais krējums (1 ēdamkarote)
  • Meža ogu ievārījums (1 ēdamkarote)
  • Konservētas aprikozes (divas pusītes)
  • Kivi (1 gab.)
  • Zemenes (2 gab.)
  • Fizāļi (2 gab.)
  • Svaigs ananāss (7 šķēles)
  • Karambola (1 gab.)

 

Dekorēšanai iesakām izmantot:

  • Piparkūkas
  • Piparmētras lapiņas
  • Karameļu mērce
  • Pūdercukurs

 

Sarežģītība: vidēji

Porcija: 8 šķēles (4 personām)

 

 

Pagatavošana:

Sākotnēji sagatavo picas garnējumu: apkaisa ābolus ar kanēli un cukuru, tad apcep sviestā. Gabaliņos sagriež ananāsu, aprikozes, kivi, zemenes un karambolu.

 

Izmīca un izrullē picas mīklu. Sagatavo picas pamatmērci, sajaucot skābo krējumu ar meža ogu ievārījumu. Mērci uzklāj uz picas pamatnes un pamatni 2 līdz 3 minūtes cep cepeškrāsnī 260 grādos.

 

Kad pamatne izcepusies, liek virus kanēlī un cukurā apceptos ābolus, ananāsus, aprikozes un kivi. Liek atkārtoti cepeškrāsnī cepties 260 grādos. Cep, līdz pamatnes maliņas kļūst brūnas.

 

Picu dekorē, izmantojot svaigu zemeņu, karambolas un fizāļu gabaliņus. Pāri pārlej karameļu mērci un pārkaisa pūdercukuru.  Akcentam pievieno piparmētras lapiņu. Savukārt svētku noskaņu radīs picai pāri pārkaisīti sadrupināti piparkūku gabaliņi.

Iepriekšējais rakstsATKLĀJAM: Labākais palīgs cīņā ar svētku sekām
Nākamais rakstsViss ir galvā: kā izpildīt apņemšanos Jaunajā gadā sportot?