Palutini savas lūpas ar paštaisītu lūpu balzamu! 3 RECEPTES

08/07/13 1:39 | Raksta autors : Brivbridis.lv

Foto:Flickr.com
Foto:Flickr.com

 

Ne tikai skarbajā ziemā, bet arī vasarā lūpas tiek pakļautas apkārtējās vides iedarbībai, kad karstie saules stari tās īpaši apmīļo. Palutini tās ar paštaisītu lūpu balzamu!

SALDAIS LAVANDAS LŪPU BALZAMS

 

Nepieciešams:

  • 4 ēd.k. jojobas, mandeļu vai olīveļļas;
  • 1 ēd.k. sarīvēta bišu vaska;
  • 1 tējk. medus;
  • ¼ tējk. E vitamīna eļļā;
  • 7 pilieni lavandas ēteriskās eļļas;
  • 1 tējk. kakao pulvera;
  • ja vēlies tonēt balzāmu – 1 tējk. lūpu krāsas.

Pagatavošana: nelielā katliņā, ļoti zemā temperatūrā uzsildi eļļu un bišu vasku. Nepārtraukti maisot, sildi līdz vasks ir pilnībā izkusis. Noņem no uguns un iejauc ēterisko eļļu, vitamīnu E, kakao pūderi un lūpu krāsu. Ielec katliņu auksta ūdens peldē, pievieno medu un maisot atdzesē. Kad masa ir kļuvusi vienmērīga, liec to izvēlētajā traukā un ļauj vismaz 3 stundas nostāvēties.

! Eksperimentē un aizstāj lavandas ēterisko eļļu ar – rožu, apelsīnu, kumelīšu vai vaniļas!

 

KAKAO  –  ROŽU LŪPU BALZAMS

 

Nepieciešams:

  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas;
  • 1 ēd.k. sarīvēta kakao sviesta;
  • 1 ēd.k. kaltētu rožlapiņu;
  • ¼ tējk. E vitamīna eļļā;
  • 3 pilieni rožu ēteriskās eļļas

Pagatavošana: nelielā katliņā uz ļoti zemas uguns uzsildi kokosriekstu eļļu, tad pievieno ziedlapiņas un labi sajauc. Turpini sildīt aptuveni stundu, tad izkās ziedlapiņas un liec masu atpakaļ uz uguns, pievieno kakao sviestu ļaujot tam izkust. Noņem no uguns un pievieno E vitamīnu un ēterisko eļļu, labi sajauc. Lej lūpu balzāmu izvēlētajā traukā un vismaz 3 stundas ļaujnostāvēties.

 

!Rožlapiņas aizstāj ar jebkuriem citiem ziediem vai, piemēram, zaļo tēju.

! Lūpu balzamu, kura sastāvā ir kokosriekstu eļļa nenovieto tiešos saules staros vai neturi, piemēram, kabatā, jo pat pie vismazākajām temperatūras svārstībām, tas izkusīs.

 

PIPARMĒTRU – ŠOKOLĀDES LŪPU BALZAMS

 

Nepieciešams:

  • 1 ēd.k. sarīvēta bišu vaska;
  • 1/8 tases kokosriekstu eļļas;
  • ½ ēd.k. šī sviesta;
  • ½ ēd.k. kakao sviesta;
  • ½ tējk. medus;
  • 1 tējk. kakao pulvera;
  • 1/8 tējk. E vitamīna eļļā;
  • 3 pilieni piparmētru ēteriskās eļļas.

Pagatavošana: nelielā katliņa liec šī, kakao sviestu un kokosriekstu eļļu un ļoti zemā temperatūrā, nepārtraukti maisot, sildi aptuveni 20 minūtes.  Pievieno bišu vasku, izkausē to, tad noņem katliņu no uguns un pievieno ēterisko eļļu, medu, E vitamīnu un kakao pulveri – visu labi samaisi. Kad masa ir kļuvusi vienmērīga, liec izvēlētajā traukā un vismaz 3 stundas nostādini.

! Lūpu balzamu, kura sastāvā ir kokosriekstu eļļa nenovieto tiešos saules staros vai neturi, piemēram, kabatā, jo pat pie vismazākajām temperatūras svārstībām, tas izkusīs.

 

Lai izdodas!

________

Foto:Crunchybetty.com


Pievienojies mums arī šajos sociālajos tīklos: