“Pica Rīga” pavāri piedāvā “Portobello” picas recepti, ko ikviens var pagatavot mājās kādā drēgnākā rudens vakarā, kad laikapstākļi nevilina doties ārpus mājām.

 

 

Nepieciešams:

  •  200 g picas mīklas;
  • 3 lielas portobello sēnes;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;
  • 200 g Itālijas saldā desa šķēlēs;
  • Ap 10 vīnogu tomātu;
  • 1/2 ēdamkarotes skābā krējuma;
  • 1/2 glāze sasmalcinātu vai saplēstu bazilika lapu;
  • 1/2 tase sasmalcināta parmezāna siera;
  • Šķipsniņa sāls un svaigi malti melnie pipari.

 

 

Pagatavošana:

Izrullē picas mīklu 30 centimetru diametrā, uz tās uzsmērē skābo krējumu. Uz picas izkārto šķēlēs sagrieztas Portobello sēnes, Itālijas saldo desu un vīnogu tomātus. Liek picu krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, svarīgi pārliecināties, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna, tad izņem picu no cepeškrāsns.

 

Pāri pārber parmezānu un sasmalcinātu baziliku.

Iepriekšējais rakstsTrauksme, nemiers un miega traucējumi – veselības problēmas, par kurām cilvēki mūsdienās visbiežāk sūdzas
Nākamais rakstsSlimība, kas katru gadu ‘nopļauj’ 50-70 cilvēkus: Ārsti apgāž mītus un aizspriedumus