Ikvienam cilvēkam ir regulāri tēriņi, no kuriem nevar izvairīties, to skaitā komunālo pakalpojumu apmaksa. Pēdējo gadu tendences liecina – tarifi par ūdeni, elektrību, gāzi, atkritumu izvešanu palielinās, bet iedzīvotāju ienākumi ne vienmēr aug tikpat strauji. Ja Tavs mērķis ir komunālo maksājumu samazināšana, šis raksts ir paredzēts tieši Tev!

 

Lasi tālāk un uzzini kā spuldzīšu nomaiņa un veselīgais dzīvesveids var palīdzēt ietaupīt naudu, kā arī, kā kredītlīnija var noderēt negaidīti liela rēķina apmaksai!

 

 

Kā veidojas rēķins par komunālajiem pakalpojumiem?

Tavs komunālo maksājumu rēķins ir atkarīgs no dzīvesvietas, saņemtajiem pakalpojumiem un apsaimniekošanas līguma. Privāto māju iemītniekiem ir vieglāk kontrolēt komunālo maksājumu tēriņus, bet cilvēkiem, kuri dzīvo daudzdzīvokļu namos, gandrīz vienmēr jāsamierinās ar apsaimniekošanas uzņēmuma tarifiem.

Patiešām, dažus komunālos maksājumus nevar ietekmēt, piemēram, apsaimniekošanas un atkritumu izvešanas maksu, sētnieka darba samaksu. Tāpat tarifi par ūdens, elektrības un gāzes izmantošanu tiek aprēķināti valsts un pašvaldības iestādēs. Kas paliek iedzīvotājam? Pārveidot savus ikdienas paradumus, lai patērētu mazāk un gudrāk. Kā to izdarīt? Uzzini raksta turpinājumā!

 

Elektrība: modernas tehnoloģijas mazākiem tēriņiem

Mūsdienās elektrības patēriņš ir ļoti liels, un nevienam negribas atteikties no veļas mašīnas vai laba apgaismojuma. Taču elektrības rēķinu var samazināt, ja Tu:

  • iegādājies LED spuldzes. Lai gan to cena ir augstāka, ilgtermiņā LED spuldzes palīdz būtiski ietaupīt uz elektrības izmaksām;
  • centies pirkt elektrotehniku ar A+/A+++ energoefektivitāti. Tāpat kā LED spuldzes, dārgāka tehnika nodrošina mazāku elektrības patēriņu ilgtermiņā;
  • velti laiku tam, lai iepazītos ar dažādiem elektrības tarifiem. Izlīdzinātais ikmēneša maksājums vai maksa par patērēto elektroenerģiju – vai zini, kas ir izdevīgāks Tev?

Papildus elektrībai, ikviens cilvēks var regulēt ūdens un apkures patēriņu un attiecīgi to izmaksas. Turpini lasīt un uzzini, kā to paveikt!

 

Ūdens: norūdījušies cilvēki tērē mazāk!

Neuztraucies, lai ietaupītu uz ūdens izmaksām, Tev nebūs jākļūst par “roni”, taču samazināt karstā ūdens patēriņu gan ir ieteicams. Ilgstoša atrašanās karstajā ūdenī ir nedz izdevīga, nedz veselīga – karstais ūdens nomazgā ne tikai netīrumus, bet arī ādas dabisko aizsargslāni, paverot ceļu baktērijām un ādas alerģijām.

 

Lai samazinātu dārga kārstā ūdens patēriņu un vienlaikus uzlabotu savu veselību, rīkojies šādi:

  • atstāj vannošanos īpašiem brīžiem un dod priekšroku dušai;
  • pakāpeniski palielini aukstā ūdens plūsmu un vienmēr pabeidz mazgāšanos ciešami aukstajā ūdenī;
  • mājās izmanto tieši tik daudz ūdens, cik nepieciešams, jo garas ūdens procedūras daudz labāk ir baudīt SPA vai pirtī!

Un, protams, vienmēr pārbaudi, vai ūdens krāni ir cieši aizvērti – vecie labie padomi vēl joprojām ir aktuāli!

 

 

Apkure: ko var paveikt viens cilvēks?

Daudzdzīvokļu māju apkure ik ziemu apēd ievērojamu mājsaimniecību budžeta daļu. Apkures sistēmas nomaiņa un individuālu apkures skaitītāju uzstādīšana ir efektīvākais, taču visgrūtāk paveicamais plāns. Ja Tu vēl neesi gatavs uzsākt pārrunas ar kaimiņiem un apsaimniekošanas uzņēmumu, nodrošini vismaz sava mājokļa maksimālu energoefektivitāti!

 

Lūk, daži ieteikumi, kā to izdarīt:

  • nomaini vecus logus. Plaisas un spraugas logu rāmjos var būt grūti pamanīt ar aci, taču caur tām aizplūst siltums;
  • pārbaudi ieejas durvis. Sprauga starp durvīm un grīdu ir vēl viens ceļš, pa kuru silts gaiss plūst prom no mājokļa.

Šie padomi ir vienkārši, bet efektīvi – īsteno piedāvātos risinājumus un dažu mēnešu laikā pamanīsi izmaiņas!

Komunālo pakalpojumu rēķinu diez vai var nosaukt par negaidītu, un tomēr rēķina apjoms reizēm var nepatīkami pārsteigt, īpaši apkures sezonā. Kā rīkoties, ja ģimenes budžeta nav atbilstošās summas rēķina pilnai apmaksai? Ko darīt, ja pēc rēķina apmaksas pietrūkst naudas negaidītiem tēriņiem, piemēram, medikamentiem?

 

Palīdzēt var kredītlīnija – mūsdienīgs aizdevuma veids ar elastīgiem atmaksas nosacījumiem. Turpini lasīt un uzzini, kur meklējama aizņēmējam draudzīga kredītlīnija!

 

 

Individuāli pielāgota kredītlīnija internetā

Nebanku kredītdevējs Credit24 piedāvā kredītlīniju līdz 4000 eiro ar atmaksas termiņu līdz 36 mēnešiem. Ikvienam aizņēmējam tiek noteikts viņa maksātspējai piemērots kredītlimits, kā arī individuāli tiek aprēķināta procentu likme. Kredītlīnija var tikt izmantota ikdienā, īpašās situācijās un negaidītu tēriņu gadījumā.

 

Kāpēc vērts pievērst uzmanību kredītlīnijai? Jo tā ir:

  • parocīga – piešķirto kredītlīmitu var izmantot uzreiz vai atstāt nākotnes tēriņiem;
  • elastīga – atmaksāt iztērētās summas var uzreiz vai pakāpeniski;
  • draudzīga – procenti tiek aprēķināti tikai par iztērētajām summām, nevis pilnu kredītlimitu.

Kredītlīnija ir kā finanšu drošības spilvens – Tu vari izmantot to tad, kad rodas vajadzība pēc papildu līdzekļiem, piemēram, paliela apkures rēķina apmaksai vai citiem izdevumiem. Taču atceries, ka kredītlīnija ir paredzēta tikai personām ar regulāriem ienākumiem un atbilstošu maksātspēju. Izvērtē savas iespējas atmaksāt kredītu un aizņemies atbildīgi!

 

Credit24 kredītlīnija ir parocīgs veids, kā mūsdienu cilvēkam tikt galā ar īslaicīgiem finanšu sarežģījumiem. Vai vēlies iepazīties tuvāk ar aizņemšanās nosacījumiem? Tad ienāc Credit24 mājaslapā!

 

 

Iepriekšējais rakstsDanilāns: Lai zaudētu svaru, jāievēro šīs 4 lietas
Nākamais rakstsKo iesākt ar pāri palikušo Jāņu sieru?