Vecāsmātes mantojums: saldās mērces. 4 RECEPTES

20/06/16 21:05 | Raksta autors : Brivbridis.lv

Foto:Flickr.com/Alvin Smith/CC
Foto:Flickr.com/Alvin Smith/CC

 

Ielūkojāmies vecāsmātes pūra lādē un atradām šo un to par gardajām mērcēm. Tev noteikti noderēs šīs receptes!

 

Vaniļas mērce

Nepieciešams:

  • 100 g piena;
  • ½ olas dzeltenuma;
  • 15 g cukura;
  • vanilīns.

Pagatavošana: Olas dzeltenumu ar cukuru un vanilīnu saputo. Tad pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu. Pēc tam trauku ar mērci liek karsta ūdens peldē un karsē, nepārtraukti maisot, līdz mērce nedaudz sabiezē.

 

 

Šokolādes mērce

Nepieciešams:

  • 75 g piena;
  • 20 g cukura,
  • 5 g kakao pulvera;
  • ¼ olas dzeltenuma;
  • 2 g kviešu miltu.

Pagatavošana: Olas dzeltenumu ar cukuru saputo, pievieno kakao, pēc tam miltus un, nepārtraukti maisot, pielej uzvārītu pienu. Pēc tam trauku ar mērci liek karsta ūdens peldē un maisot karsē, kamēr tā nedaudz sabiezē.

 

 

 

Dzērveņu mērce

Nepieciešams:

  • 100 g ūdens;
  • 25 g dzērveņu;
  • 15 g cukura;
  • 3 g kartupeļu cietes.

Pagatavošana: Dzērvenes pārlasa, noskalo, sašķaida un izspiež sulu. Čagām pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pieliek cukuru, ūdenī atšķaidītu cieti un uzvāra, pēc tam pielej dzērveņu sulu. Tāpat gatavo jāņogu, upeņu, zemeņu u.c. ogu mērces.

 

 

 

Ābolu sulas mērce

Nepieciešams:

  • 85 g ābolu sulas;
  • 20 g ruma;
  • 25 g cukura;
  • 3 g kartupeļu cietes.

Pagatavošana: Ābolu sulu, cukuru un rumu uzvāra, pievieno ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra.

 

 

Kāda ir tavas vecmammas īpašā recepte? Padalies!

[adrotate banner="3"]

Pievienojies mums arī šajos sociālajos tīklos: