Veselīgs un līdzsvarots ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs un cīnītājs par pareizu uzturu Džeimijs Olivers.

 

Savā jaunajā šovā “Džeimija supermaltītes” viņš rādīs, kā pagatavot ēdienus, kas ir ne tikai izcili gardi, bet arī veselīgi. Tas nebūs stāsts par godži ogām vai zaļajiem dzērieniem, bet gan par vienkāršām sastāvdaļām, kuras apvienojot, ēdiens sniedz ne tikai enerģiju, bet arī labumu veselībai.

 

Lūk, viena, itin viegli pagatavojama maltīte no Džeimija veselīgo recepšu apcirkņiem, kas paredzēta divām personām. Priecīgu gatavošanu!

 

Nepieciešams:

  • 150 g brūno rīsu
  • 1 x 500 g laša astes daļas ar ādu
  • 1 zaļās tējas paciņa
  • Sezama eļļa
  • Jūras sāls
  • Melnie pipari
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 320 g dārzeņu mikss – burkāni, gurķi, tomāti, cigoriņi
  • 1 neliels nogatavināts mango
  • 1 laims
  • Sojas mērce ar zemu sāls saturu
  • 1 svaigs sarkanais čili
  • 1 x 3 cm gabaliņš ingvera
  • 1 tējkarote sezama sēklu
  • ½ saišķīša kressalātu

 

Pagatavošana:
Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izvāri rīsus saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, nosusini tos. Tad izdari laša ādā 1 cm dziļus iegriezumus 2 cm intervālā un liec cepamtraukā. Apkaisi ar jūras sāli, melnajiem pipariem un zaļās tējas paciņas saturu, tad ieberzē ar sezama eļļu, lai tā nokļūtu iegriezumu vietās. Nomizo un sagriez šķēlītēs ķiploka daiviņu, tad ieliec tās katrā no iegriezumiem. Cep 25 minūtes.

 

Sagatavo dārzeņus, sagriežot tos mazos gabaliņos vai šķēlēs. Nogriez mango malas, tad nomizo tās, sagriez šķēlēs un liec traukā ar dārzeņiem. No mango centra izspied visu sulu atsevišķā traukā, tad iespied laima sulu un pievieno sojas mērci. No čili izņem sēklas, sagriez to un samaisi kopā ar dārzeņiem un mango.

 

Nomizo un sagriez gabaliņos ingveru un ieliec to pannā uz vidējas liesmas kopā ar 1 tējkaroti sezama eļļas un sezama sēklu. Cep 2 minūtes, regulāri apmaisot, kamēr gabaliņi kļūst kraukšķīgi, tad pievieno rīsiem tādā apmērā, kas atbilst tavai gaumei. Pārkaisi dārzeņus ar kressalātiem un pasniedz kopā ar lasi un rīsiem.

Lasis_zalaja_teja_jamieoliver

Iepriekšējais rakstsCeptu persiku un Parmas šķiņķa salāti
Nākamais rakstsVecāsmātes mantojums: ķirbju ēdieni. 14 RECEPTES