Baumošana, augstprātīga un iedomīga izturēšanās no kolēģu puses, kā arī aprunāšana ir tas, kas visvairāk traucē radīt labvēlīgu mikroklimatu kolektīvā, liecina speciālistu darba portāla Cvmarket.lv veiktais pētījums. Aptaujā 23% Latvijas iedzīvotāju atzina, ka visvairāk savos kolēģos necieš baumošanu un aprunāšanu, 21% atzīmēja augstprātību un iedomību, bet 12% nepatīk uzbāzība, kā arī cigarešu vai sviedru aromāts, vēsta uzņēmuma pārstāvji. 

 

Tāpat aptaujātie kā darba vidi un produktivitāti degradējošas iezīmes atzīmēja skaļas telefonsarunas, pārāk biežas kafijas pauzes darba laikā, biežu darba kavēšanu, kā arī ēšanu pie darba galda.

23% aptaujāto savu ideālo kolēģi saskata tādā cilvēkā, kurš ir savas jomas profesionālis. 22% respondentu ideālais darbabiedrs asociējas ar personu, kurai piemīt laba humora izjūta un neatsaka palīdzību grūtībās, bet 11% svarīgs ir motivēšanas faktors – ideālais kolēģis palīdz motivēt strādāt un attīstīt sevi.

 

“Veselīga kolektīva un produktīvas darba vides uzturēšana ir ļoti sarežģīts process, it īpaši tādās darba vietās, kur burtiski plecu pie pleca strādā daudz cilvēku, jo katram no viņiem ir sava, ļoti individuāla vīzija par to, kādam jābūt ideālajam kolēģim. Taču nereti darbinieki tik ļoti pievēršas citu vērtēšanai, ka dažkārt aizmirst par sevi. Tāpēc, pirms meklēt perfekciju savos kolēģos, produktīvāk būtu mēģināt izvērtēt sevi un izskaust paša sliktās īpašības,” savā profesionālajā pieredzē dalās speciālistu darba portāla Cvmarket.lv mārketinga menedžere Inga Daliba.

 

Aptaujā 79% respondentu atbildēja, ka viņu darbā šobrīd ir vai kādreiz bijis ideāls kolēģis, bet 21% savos kolektīvos nav saskatījuši ideālo kolēģi, savukārt ar savu ideālo kolēģi laiku ārpus darba pavadījuši 66% aptaujāto, bet 34% to vēl nav darījuši.

 

Aptauja tika veikta speciālistu darba portālā www.cvmarket.lv

Iepriekšējais rakstsPatiesība par brokastīm: noteikti jāēd vai varam tomēr izlaist?
Nākamais rakstsPatiesība par pārtikas pelējumu: kaitīgs vai tomēr nē?