Vai tev jau ir sarūpēts viss svētku cienasts? Varbūt, ka noder arī kāda no šīm receptēm! 

 

PIKANTĀS PILDĪTĀS OLAS

rsz_olas (1)

 

Nepieciešams:

  • 100 g majonēzes;
  • 2 ēd.k. piena;
  • ½ tējk. sasmalcināta, kaltēta pētersīļa;
  • ½ tējk. kaltētu diļļu;
  • ½ tējk. sakapātu lociņu;
  • ½ tējk. sinepju;
  • ¼ tējk. paprikas pulvera;
  • viena sasmalcināta ķiploka daiviņa;
  • nedaudz čili un sāls;
  • 12 cieti vārītas olas;
  • dekorēšanai svaigi zaļumi.

 

Pagatavošana:

Pārgriez gareniski olas un to dzeltenumus ieliec bļodā. Pievieno tiem pārējās sastāvdaļas un visu labi sajauc līdz viendabīgai masai. Piepildi olu laiviņas un dekorē tās ar svaigiem zaļumiem. Pirms baudīšanas šo uzkodu ieteicams atdzesēt.

 

APELSĪNU SULĀ KARAMELIZĒTAS BURKĀNU ŠĶĒLĪTES

 rsz_glazeetii_burkaani

 

Nepieciešams:

  • kilograms svaigu, nomizotu un šķēlītes sagrieztu burkānu;
  • 2 ēd.k. sviesta;
  • 50 g apelsīnu sulas;
  • 2 ēd.k. brūnā cukura;
  • 2 ēd.k. svaigu, sakapātu garšaugu – pēc izvēles.

 

Pagatavošana:

Ielej katliņā ūdeni tā, lai nosegtu 3 cm no tā apakšas un pievieno burkānus. Sasniedzot vārīšanās temperatūru, samazini to, uzliec katliņam vāku un uz lēnas uguns 7 – 9 minūtes pasautē. Nolej šķidrumu.

Lielā pannā izkausē sviestu, pielej apelsīnu sulu un pieber cukuru. Pannā liek burkānus un garšaugus, visu labi samaisa. Silda tos, līdz glazūra sabiezē un pārklāj dārzeņus.

 

MANDEĻU UN ŠOKOLĀDES LIELDIENU MAIZE

 rsz_lieldienu_maize

 

Nepieciešams:

  • ~ 800 g izsijātu kviešu miltu;
  • 100 g rozīņu;
  • 50 g pūdercukura;
  • ~ 14 g sausā rauga;
  • 2 ēd.k. kakao;
  • 300 ml uzsildīta pilnpiena(vai trekna piena);
  • 2 nedaudz sakultas olas;
  • ~ 50 g mazos gabaliņos sasmalcinātas tumšās šokolādes;
  • 1 sakults olas dzeltenums;
  • 2 ēd.k. mandeļu skaidiņu.

 

Pagatavošana:

Lielā bļodā sajauc miltus, rozīnes, pūdercukuru, raugu un kakao. Pielej siltu pienu un pievieno olas. Masu sajauc viendabīgā un elastīgā mīklā, to kārtīgi izrullē. Tad ieliek bļodā, kuru nosedz ar pārtikas plēvi un ļauj masai stundu atpūsties, vai līdz brīdim, kad tā savos izmēros ir dubultojusies.

 

Cepamo plāti izklāj ar cepampapīru. Mīklu vēlreiz labi samīca. Tad sadala to 3 vienādās daļās, katru no tām izveido par aptuveni 50 cm garu desu. Sapin no tām pīni un savieno – apļā formā. Liek uz cepampapīra un vēl aptuveni stundu atpūtina.

 

Uzkarsē cepeškrāsni 180°C, ja tai ir ventilators – 160°C. Lieldienu maizi apsmērē ar olas dzeltenumu un apbārsta to ar mandelēm. Cep 25 – 30 minūtes līdz tā kļūst zeltaina un kraukšķīga!

 

Lai labi garšo!

Sabiedrība

Foto:Flickr.com/Gerald Wiley/CC

Izskan jaunas prognozes par laiku brīvdienās un nākamnedēļ

  Darba nedēļas izskaņā un brīvdienās laika apstākļus vēl turpinās noteikt augsta spiediena apgabals - nokrišņi...
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde

Jau vairākas dienas mājās nav atgriezusies jauna liepājniece – aizdomas, ka devusies uz Rīgu

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknis meklē 2005. gadā dzimušo Jekaterinu Ņiļinu, kura šā...

Smaga avārija Mālpils pusē, kravas auto norauta kabīne – VIDEO

  "Mālpils novadā, Upmalās notikusi divu kravas automašīnu sadursme. Vienai no automašīnām norauta kabīne," ceturtdien vietnē...

Horoskopi un Testi

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 16. jūlijs

  Planētu pozīcija pirmajā dienas pusē būs diezgan labvēlīga izbraucieniem un neilgiem ceļojumiem. Tie sniegs pozitīvas...
Foto:Hdwallpapers.com

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 15. jūlijs

  Dienas pirmā puse izrādīsies labvēlīga atpūtai un relaksācijai. Ja iespējams, tev vajadzētu mēģināt izgulēties. Tas...
Foto:Flickr.com/Juanedc.com/CC

Tavs horoskops veiksmīgai dienai – 14. jūlijs

  Dienas pirmajā pusē vajadzētu mēģināt ierobežot savu sociālo mijiedarbību. Tā var būt pārāk emocionāla, kas...

Mājai un Dārzam

Foto:Flickr.com/Gerald Wiley/CC

Izskan jaunas prognozes par laiku brīvdienās un nākamnedēļ

  Darba nedēļas izskaņā un brīvdienās laika apstākļus vēl turpinās noteikt augsta spiediena apgabals - nokrišņi...

Jau nākamnedēļ laiks varētu jūtami mainīties

  Sinoptiķis Jānis Trallis savā "Twitter" kontā atklājis pašreizējās prognozes par laiku nākamnedēļ. "Gan GFS, gan ECMWF...
pixabay.com

Saņemtas iepriecinošas ziņas par turpmāk gaidāmo laiku

  Šajā nedēļā laika apstākļus Latvijā lielākoties noteiks anticiklonu darbība, tāpēc ievērojami nokrišņi un pērkona negaisi...