Izmēģini savu roku šādu cepumu pagatavošanā! Tie būs ne vien gardi, bet arī skaisti, lai tos pasniegtu kā dāvanu kādam sev tuvam cilvēkam.
Nepieciešams:
- 2,5 tases balto rīsu miltu (+ vēl veltnēšanai);
- 1/2 tase kukurūzas cietes;
- 1 tējk. cepamās sodas;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- pus tējk. tartara krēma (t.i. – vīnakmens);
- 3/4 tējk. sāls;
- 1/2 tase nesālīta sviesta, kas labu laiku noturēts istabas temperatūrā, lai būtu mīksts (+ mazliet plāties iezešanai);
- 1/2 tase augu tauku;
- 1 un 1/4 tases smalkā cukura;
- 2 olas;
- 1 ē.k. tīra vaniļas ekstrakta;
- Dekorēšanai vari izvēlēties to, ko tava sirds kāro.
Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc miltus, kukurūzas cieti, cepamo sodu, cepamo pulveri, tartara krēmu un sāli.
Ar mikseri samiksē sviestu un augu taukus līdz izveidojas viendabīga masa, pievieno cukuru un turpini kult, pievienojot pa vienai olai un arī vaniļas ekstraktu. Tad pievieno miltu maisījumu un kul, kamēr izveidojas viendabīga masa.
Sadali mīklu divās bumbās, saplacinot tās it kā diska veidā. Iepako tos cieši plastmasas maisiņā vai plēvē un novieto vēsumā uz vismaz divām stundām.
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem un sagriez četras lielas cepamā papīra loksnes (lai der uz pannas), ko iesmērē ar sviestu.
Uzber uz galda plānā kārtiņā miltus un izveltnē mīklu aptuveni 6 mm plānu. Tad ar formiņu izspied sirds (vai jebkuras citas sev vēlamās) formas cepumus. Savāc mīklas pārpalikumus, izrullē un izspied vēl cepumus, cik iznāk. Ieklāj sagatavotos cepamos papīrus plātēs un zkārto cepumus uz tiem, ievērojot 5 cm intervālu starp tiem. Cep sešas līdz astoņas minūtes ik pēc 3 – 4 minūtēm apgriežot pannu, līdz cepumi kūst zeltaini.
Kad cepumi atdzisuši, dekorē tos pēc savas vēlmes – glazūras, konfektes, dažādi gatavie rotājumi. Ja vēlies cepumus pēcāk iepakot kastītē vai maisiņā, lai kādam uzdāvinātu, ļauj tiem kārtīgi nožūt, kad esi pabeigusi dekorēšanas darbus.
Lai veicas un labi garšo!