Internetā izplata paziņojumus par bīstamu, vēža šūnas attīstošu ķīmisku savienojumu populārajās kinderolās, vēsta TV3 raidījums Bez Tabu.
Šajos saldumos neatkarīgā pētījumā Vācijā esot atklāti t.s. minerāleļļas policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži, kuriem tur nekādā gadījumā nevajadzētu būt. Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā stāsta – jau no mazotnes uzņemot šīs vielas, var attīstīties vēža šūnas.
Tiesa, pirms ļauties panikai, der ieklausīties arī PVD teiktajā. Dienests savā ātrās brīdināšanas sistēmā šādu informāciju no vācu kolēģiem nav saņēmis. Ja šāda situācija atbilstu patiesībai, PVD būtu informēts un izņemtu konkrētas partijas šī produkta vai apturētu tā izplatīšanu.
Šī viela šokolādē varētu būt nonākusi gan produktu iesaiņojot, gan transportējot kakao pupiņas iepakojamā materiālā. Tāpat šādas minerāleļļas teorētiski var atrasties kaut miltu vai cukura pakā – neeksistē nekādas pieļaujamās normas. Dažkārt šī eļļa produktā var nonākt no vecām un neatbilstošām ražošanas iekārtām.
Uztura speciāliste norāda arī uz kādu citu problēmu. Zīmīgi, ka vecāki nereti neapzinās – tāfelīte šokolādes satur tikpat daudz cukura (11 tējkarotes) kā 2 glāzes saldināta jogurta vai sulas. Līdz ar to šokolādes vietā dodot “veselīgo” jogurtu, rezultāts būs tāds pats.