Vai vēlies nākamajā ballītē izcelties ar ko īpaši skaistu un oriģinālu? Pagatavo dzēriena atvēsināšanas trauku no ledus un dekorē to ar sev tīkamākajiem augļiem, ziediem vai citām lietām. Atkarībā no sezonas un svētkiem – vari izpausties savās idejās, krāsās un variācijās.
Iegaumē vien, ka sagatavot šo skaistumu vajadzēs laicīgi, jo saldēšana prasa diezgan daudz laika. Lieliski, ja trauka pagatavošanai vari atvēlēt trīs diennaktis, tad triju nakšu laikā tas lieliski sasals.
Šai variācijai tev vajadzēs:
- Ziedus;
- Apelsīna šķēlītes;
- Laima šķēlītes;
- Spaini (tik lielu, cik lielu vēlies izveidot ledus trauku, bet apdomā vai izvēlēto izmēru varēsi sasaldēt);
- Mazāku spaini – vidiņam;
- Ūdeni;
- Akmeņus vai kādu citu smagumu;
- Piparmētras;
- Dvieli;
- Lielāku šķīvi, uz kā uzlikt gatavo ledus trauku.
Padoms: visdzidrākajam ledum izmanto destilētu ūdeni, kas iepriekš novārīts un atdzesēts.
Sagatavo dekorus
Vispirms sagatavojies darbam – ziediem nogriez kātus, augļus sagriez šķēlītēs.
Pirmās kārtas saldēšana
Tā kā ūdenī lielākā daļa šo lietu uzpeld augšā un ir nepieciešams tukšs vidus, trauka saldēšana būs jāveic trīs kārtās. Piepildi aptuveni trešdaļu no lielākā spaiņa ar ūdeni un saliec tajā citrusaugļu šķēlītes – pārliecinies, lai tās ir visapkārt – vidū un malās. Liec saldētavā vismaz uz vairākām stundām. Ja ir vairāk laika – vari atstāt saldētavā uz nakti.
Vidus kārtas saldēšana
Izņem no saldētavas sasaldēto spaini un ieliec tajā pa visu mazāko spaini. Tajā saliec akmeņus vai citus smagumus, lai tas neuzpeld. Spainim apkārt izkārto citrusaugļu šķēlītes un ziedus tā, lai ziedi veras uz ārpusi. Ūdeni pārlej pāri tik daudz, lai tas pārsedz ziedus un augļus. Liec saldēt atkal uz vairākām stundām vai, ja ir vairāk laika, vēlreiz uz nakti.
Trešās kārtas saldēšana
Atkārto visu tāpat kā vidējai kārtai, taču raugi, lai ūdens nebūtu līdz pašām spaiņa malām, jo tas sasalstot izplešas. Liec atkal saldētavā – vislabāk uz nakti.
Izņem iekšējo spaini
Kad tavs ledus trauks ir kārtīgi sasalis, izņem to no saldētavas. No mazākā spaiņa izņem visus smagumus un ielej tajā aukstu ūdeni. Pēc pāris minūtēm tas būs atlaidies tā, lai to būtu iespējams izņemt. Tad liec izlietnē lielo spaini un no visām pusēm grozot, laid tam virsū aukstu ūdeni, tādā veidā varēsi izņemt savu sagatavoto ledus trauku. Tikai uzmanies – tas būs smags un slidens.
Sagatavo šķīvi
Tas paredzēts, kur uzlikt tevis pagatavoto, gatavo ledus spaini, tāpēc izvēlies to pietiekamā lielumā. Tajā ieliec dvieli, jo tas absorbēs ūdeni no kūstošā ledus trauka.
Noformē
Uz sagatavotā šķīvja liec virsū savu izveidoto ledus trauku un apkārt tam izkārto ziedus un piparmētras vai citus sevis izvēlētus dekorus.
Padoms: atkausējot spaiņus – nekādā gadījumā neizmanto karstu ūdeni, jo tad ledus var saplaisāt un pēc tam sadrupt.
Te arī video vēl vienai variācijai: