“Apsaras” tējas meistars Andris Purviņš ne vienu vien reizi pabijis Ķīnā. Vienā no ceļojumiem pa tējas plantācijām, lietus bija aizskalojis ceļu, un apkārtceļš bija jāvada caur dziļiem Ķīnas laukiem. Ceļā Andris iepazinās ar budistu mūku un uz nedēļu apmetās klosterī. Par to, kas noticis, Andris izvairās stāstīt, vien atklāj, ka no ceļojuma pārbraucis ar seniem hieroglifu pierakstiem. Senie raksti slēpa tējas receptes, ko viņam izdevies nofotografēt, turklāt bija nepieciešami divi gadi, lai tekstus iztulkotu.
Kā jau viss ģeniālais – šīs receptes ir vienkāršas, bet negaidītas kombinācijās. Zaļā tēja pati par sevi glabā ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu un jau izsenis zināma kā tēja, kas spēcina organismu. Savukārt, apvienojot to ar citām augu valsts sastāvdaļām, tās efekts daudzkārt pastiprinās.
Tējas lietpratējs piekritis dalīties trīs senās tējas receptēs no Ķīnas, kas īpaši iedarbīgas veselības stiprināšanai. „Šo trīs recepšu pamatā ir Tao zaļā tēja, ko īpaši iesaku, jo tā ir absolūti tīra zaļā tēja. Interesanti, ka tieši recepte pret gripu nāk no Trīs karaļvalstu perioda Ķīnā un ir gandrīz divus tūkstošus gadu sena,” stāsta „Apsaras” tējas meistars Andris Purviņš.
Tēja pret gripu
Sastāvdaļas:
Tao zaļā tēja: 1 ēdamkarote
Rīsi: 1 ēdamkarote
Ingvera sakne: 2-3 gabaliņi
Ūdens: 450ml
Pagatavošana:
Rīsus noskalo aukstā ūdenī. Noskalotajiem rīsiem pievieno ingvera gabaliņus un Tao zaļo tēju, pievieno 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Visas sastāvdaļas samīca piestā, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzvāra ūdeni. Kad ūdens uzvārījies, tam pievieno pastu un maisa pulksteņa rādītāja virzienā 2-3 minūtes. Tēju noņem no uguns un atstāj atdzesēties 1 minūti.
Tēja pret klepu
Sastāvdaļas:
Baltais redīss: 1,5cm gabaliņš
Šķipsniņa augstas kvalitātes jūras sāls
Tao zaļā tēja: 1 ēdamkarote
Ūdens: 850ml
Pagatavošana:
Notīra redīsu un smalki sakapā. Visas sastāvdaļas liek tējkannā un aplej ar karstu ūdeni, ļauj ievilkties 2-3 minūtes.
Tēja pret saaukstēšanos
Sastāvdaļas:
Savītusi ingvera sakne: 4-5 gabaliņi
Loki (nedrīkst būt pārauguši), 2 gabaliņi aptuveni 2,5 cm diametrā (loka baltā daļa/sīpoliņš)
Tao zaļā tēja: 1 ēdamkarote
Ūdens: 850ml
Pagatavošana:
Ingveru sagriež plānās, aptuveni 3 mm biežās sķēlītēs. Loka balto daļu pārgriež gareniski uz pusēm. Ingveru, lokus un Tao zaļo tēju aplej ar karstu ūdeni un atstāj ievilkties uz 2-3 minūtēm. Pastiprinātam efektam var pievienot šķipsniņu augstas kvalitātes jūras sāls.