Vasaras svētki nosvinēti, un ir laiks padomāt par garderobes sagatavošanu gada vissiltākajam laikam. Ķeramies pie šī gada modes tendenču izzināšanas!

 

 

LENCĪŠKLEITAS

Plāni, viegli un gaisīgi audumi, askētiski un daudz izteiksmīgāki elementi – tieši šādās kleitās ar plānām lencītēm, kas nedaudz atgādina dekoratīvu un seksīgu naktsveļu vai kombinē,  tērpsies īstenas modes dāmas šovasar! Izmēģini arī tu! Turklāt šāds ietērps visnotaļ būs patīkams un atvēsinošs īpaši karstās dienās. Miksē to ar ikdienišķu T-kreklu un būsi īpaši aktuāla.

 mode1

 

 

DŽINSA AUDUMA ŠORTI

Kas var būt patīkamāks, kā svelmainā vasaras dienā parādīt saulītei un apkārtējiem savas kājas īsos šortos? Nu mums būs visas iespējas baudīt to, jo šādas īsbikses ir šīs vasaras viena no kastākajām tendencēm! Īpaši aktuālas tās ir ar nodiluma efektu, klasiski vai nedaudz tumšāk zilā tonī un noteikti tādas, kas izskatās, kā pašas saīsinātas.

 

 

 

TOPI AR PĀRSPĪLĒTĀM PIEDURKNĒM

Šajā vasaras tendencē pēc principa – jo lielāks apjoms, jo labāk! Šādā tērpā tu noteikti izskatīsies ne tikai eleganta un neaizmirstama, bet arī visnotaļ aristokrātiska un šika. Izvēlies arī klasiskākus modeļus ar paplatinātām piedurknēm vai papildus kruzuļiem un ielocēm.
mode3

 

 

KAILI PLECI

Ja pagājušajā gadā mode diktēja, ka mums noteikti ir jāparāda kails vēders, tad 2016. gadā visu uzmanība tiks pievērsta pleciem. Ļauj vasaras saulei tos noskūpstīt un parādi visai plašajai pasaulei, jo, kā norāda daudzi modes pārzinātāji, pleci ir modes jaunās erogēnās zonas maksimums!

mode4.1.

 

 

 

MELNS KOSTĪMS VASARĀ? KĀPĒC NE?

Augstās modes korifeji norāda, ka šāds ietērps ikvienā sezonā padara tā valkātāju svinīgu, izsmalcinātu un aktuālu. Un tas nebūt nenozīmē, ka šim nepārprotami klasiskajam ietērpam ir jābūt garlaicīgam, eksperimentē!

mode9

 

 

 

DŽINSU AUDUMA IZSTRĀDĀJUMI AR ODZIŅU

Šis trends atgriežas pie mums no 60tajiem, tik ļoti atsaucot atmiņā to vidu, kad Amerikas Savienotajās Valstīs uzplaukumu piedzīvoja vēl neredzēta subkultūra – hipiji! Izcel savas bikses ar košiem, efektīviem un pamanāmiem dekoratīvajiem ielāpiem, ko papildini ar baltu T-kreklu un esi modes pavēlniece!

mode5

 

 

 

JĀ! LOGO

Ja vēl nesen daudzi vairījās izrādīt kāda zīmola ir uzvilktais tērps, tad šovasar būsi īpaši aktuāla, ja izrādīsi to godam. Aktuāli ir arī dažādi uzraksti un saukļi.

 

 

 

DISHARMONĒJOŠAS KRĀSAS – VIENĀ VEIDOLĀ

Esi radoša un drosmīga, miksē toņus, kas reiz šķistu īstenais neprāts!

 

 

 

 

ADĪJUMI UN CITI ROKDARBI

Ja arī tev adījumi asociējas ar ziemu, kad jātērpjas daudz siltāk, ir laiks mainīt savus uzskatus. Iekļauj vasaras garderobē izstrādājumus, kas lieliski piemēroti siltajām dienām – sākot ar augumam cieši pieguļošu vasaras kleitu un beidzot ar elegantām vestēm un citiem ietērpiem.

 

 

 

CITRUSU KOŠUMS

Šovasar uzvaru svin vieglums, kas ietonēts citrusaugļu un saulrieta toņos. Sulīgā apelsīna krāsa vai jebkurš cits šīs gammas tonis piestāvēs ikvienai modes dāmai!

 

 

 

STRĪPAS, PLANKUMI un GRAFISKI RAKSTI

Daudzi vadošie pasaules modes nami savās 2016. gada pavasara/vasaras kolekcijās norādījuši, ka šajos gadalaikos daudz aktuālāki par ziediem kļuvuši dažādi grafiskie elementi.

 

 

 

 

IZTEIKSMĪGA ĀDAS JAKA

Tās ir atgriezušās uz modes pjedestāla, taču ne tādas, kādas mēs tās esam ieraduši redzēt. Spilgtas krāsas, patchwork [arī tekstilmozaīka – audumu gabaliņu sašūšana ar vīlēm izstrādājuma kreisajā pusē – red.piez.] tehnikas elementi vai sarežģītas, neparastas aplikācijas un daudzi citi rotājumi padarīs tavu koptēlu modernu un neatkārtojamu. Modes eksperti norāda, ka šis ir vērtīgs ieguldījums tavā garderobē, kas lieliski papildinās tēlu arī citos gadalaikos.

 

 

 

 

VISCAUR SUDRABĀ

Ne tikai neliels šī cēlā dārgmetāla pieskāriens, bet pamatīga deva modīgajā siluetā. Papildini to ar baltu vai melnu toni un staro visā krāšņumā!

 

 

 

 

MEŽĢĪŅU VALDZINĀJUMS

2016. gada vasaru tu nedrīksti baudīt bez šī sievišķīgā un jutekliskā auduma savā garderobē. Eksperimentē ar mežģīnēm no delikātiem, gaišiem toņiem – līdz dinamiskām un pamanāmām niansēm, kas būs galvenais akcents tavā koptēlā.

 

 

 

BANTES

Ar šo sievišķīgo niansi spēsi padarīt savu izskatu daudz jutekliskāku, tā būs lieliska odziņa, ko nebūs tik viegli aizmirst.

 

 

 

APAVU MODE 2016 

ĒRTI – ČĪBĀM LĪDZĪGI APAVI

Šī tendence iepriecinās visus ērtuma cienītājus, kuri savu ikdienu nevar iedomāties bez zemu papēžu apaviem. Variācijas ir dažādas – modeļi ar ziedu rakstiem vai askētiskāki, vienkrāsas fasoni. Īpaši aktuāla būsi, ja izvēlēsies dažādas metāliskās nianses – sudrabu, zeltu vai bronzu, kas nepārprotami ir šīs sezonas vieni no populārākajiem toņiem arī cita fasona apavos!

 

 

 

ŠŅORES, ŠŅORES un ATKAL ŠŅORES

Apavi, kas aktuāli bija 90tajos ir atpakaļ! Neatkarīgi vai šņorējamas būs augstpapēžu kurpes vai tās, kas ir bez tiem, skaistais raksts, kas veidosies uz tavas kājas  – padarīs to izsmalcinātu un koķetu.

 

 

 

JAUNA LĪMEŅA GLADIATORA SANDALES

Lūk, šādos apavos ir jāietērpj savas kājas, ja tu patiesi vēlies, lai tevi dēvē par modes trendu pārzinātāju. Tie runās par tevi paši!

 

 

 

FRĪKAINAS KEDAS

Savs laiks augstiem papēžiem, savs… kedām. Un kāpēc, lai tās nebūtu pavisam īpaša dizaina? Vasara ir eksperimentu un patīkamu piedzīvojumu laiks, baudi to! Starp citu – aizvien aktuālas arī ir baltas kedas!

 

 

 

 

LOFERI

Vēl viens ērts un reizē elegants trends. Izvēloties loferus šai vasarai, ļauj vaļu savai fantāzijai – dažāda veidola un dekoratīvu risinājumu veikalu plauktos netrūkst!
model

 

 

 

SANDALES, SANDALES un ATKAL SANDALES!

Ērtums, praktiskums un nepašaubāmi – vasarīgs stils. Ietērp savas pēdas oriģinālās sandalēs un baudi gada vissiltāko laiku.

 

 

AKSESUĀRU MODE 2016 

ČOKERIS

Dāmas, šis ir aksesuārs Nr.1. šovasar! Ja tavā arsenālā vēl nav kaklam īpaši cieši pieguļoša rota no metāla, auduma, ādas, pērlēm un citiem elementiem, ir pēdējais laiks to iegādāties!

 

 

 

GRAFISKA DIZAINA SOMAS

Ja jau sen esi plānojusi iegadāties somu, kas izskatās kā piena paka vai gāzēta dzēriena bundža, ir īstais laiks realizēt šo ieceri! Aizvien aktuālas ir arī neliela izmēra somiņas, kas atgādina kastītes un caurspīdīgi šādi aksesuāri.

 

 

 

ATŠĶIRĪGI AUSKARI

Modes eksperti norāda, ka viena no šīs sezonas inovatīvākajām tendencēm ir – papildināt tēlu ar dažādiem auskariem. Turklāt tiem nav jābūt no viena materiāla vai stilistiskās līnijas. Ļaujies eksperimentiem, jo vasarai tie piestāv!

 

 

 

KUR PAZUDIS VIENS AUSKARS?

Ja esi taupījusi kādu aksesuāru, kam pazudis draugs, ir īstais laiks rotāties ar to, otru ausi atstājot brīvu. Modes nepārzinātājs nesapratīs, taču trendu guru – uzreiz būs viss skaidrs!

 

 

 

ĶERMEŅA AKSESUĀRI

Šī vasara ir īstais brīdis, kad papildināt savu koptēlu ar kādu ķermeņa rotu, piemēram, garām, X veida ķēdēm, kas ir īpaši aktuālas. Modes namu pārstāvji uzsver, ka tās piešķir sievietei papildus jutekliskumu un šarmu.

 

 

 

FLORAS un FAUNAS IEDVESMOTI AKSESUĀRI

Ziedu, augļu un dzīvnieku pasaules motīvi – tieši tie tev šovasar ir jāiekļauj savu rotu veidolos. Un tiem nav jābūt vien nelieliem akcentiem.

 

 

 

MASĪVAS, SAREŽĢĪTAS ROTAS

Aktuāli ir futūristiski aksesuāri, kas padarīs tavu tēlu īpaši modernu. Modes eksperti iesaka aplikt ap kaklu, piemēram, vairākus čokerus, lai tie maksimāli nosedz šo zonu. Izvēlies arī neparasta izskata auskarus un galvas rotas.

 

 

 

 

POTĪTES ĶĒDE

Gada siltākajā laikā, kad citu skatam atsedzam savas kājas, ir īstais brīdis, kad rotāties arī ar aksesuāriem, kas īpaši paredzēti ap potītēm, piešķirot tēlam papildus rotaļīgumu.

 

 

 

AFROAMERIKĀŅU CILŠU MOTĪVI

Modes eksperti uzsver, ka ikvienas stilīgas dāmas arsenālā šovasar ir jābūt aksesuāriem ar Āfrikas motīviem, košiem krāsu salikumiem un savdabīgiem apveidiem, īpaši ar tradicionālajiem diegu pušķiem.

 

 

 

ĪPAŠI PAGARINĀTI AKSESUĀRI

Savu uzvaras gājienu šovasar piedzīvo gari auskari, kas ir ne tikai ļoti šiks un īpašs aksesuārs, bet arī palīdz vizuāli slaidināt sejas ovālu. Līdzīgu efektu panāksi ar dažādām krellēm un ķēdēm!

 

 

 

AUKLU ROTAS

Daudzu pasaules vadošo modes namu pavasara/vasaras modes skatēs uz mēles tika demonstrētas rotas, kas radītas no virvēm, kas ir vēl viens visai unikāls aksesuāru trends. Iekļauj arī tu šo safari stilu savā vasaras modes klāstā!

 

 

 

AKMEŅI, PĒRLĪTES un PĒRLES

Rotu dizaineri gada siltākajā laikā iesaka izvēlēties aksesuārus, kas akcentē akmens robustumu un dažādu pērļu izsmalcinātību, piešķirot tavai personībai papildus spozmi. Kas to varēja iedomāties, ka par rotu var kļūt šķietami visparastākais akmens, kas eleganti notverts sudraba vai zelta ietvarā!

 

 

 

KALEIDOSKOPA EFEKTS

Daudziem no mums, visticamāk, viena no bērnības atmiņām ir spēles ar kaleidoskopu, kas, mainot tā novietojumu, savienoja dažādos rakstos krāsainus stikla gabaliņus. Šīs vasaras tendences paredz līdzīgu efektu arī rotu modē!

 

 

 

GREZNAS SEJAS DEKORĀCIJAS

Protams, visticamāk, piekritīsi, ka daudz kas no šī visa ir paredzēts vien augstās modes skatēm, taču kāpēc gan neizdekorēt sevi vien ar kādu pamanāmu akcentu, daudz mērenākās izpausmēs? Nedaudz neprātības nevienam nekad nav kaitējis un mode ir īstā vieta šādiem eksperimentiem!

 

 

 

PIESPRAUDES IR ATPAKAĻ!

Ir īstais brīdis, kad pārskatīt savus rotu krājumus un atkal greznoties ar dažādām brošām, ikreiz padarot savu tēlu citādāku. Turklāt šovasar piespraudes ne tikai korekti papildina greznu blūzi, bet arī lieliski sadraudzējas ar daudzām citām, kā krāšņs un eklektisks stila elements.

 

 

 

JĀ! GREDZENIEM

Kad runa ir par dažādiem aksesuāriem, mēs vienkārši nedrīkstam aizmirst par gredzeniem! Pavasara/vasaras modes tendences uzver, ka aktuāli ir dekorēt rokas ar īstenu to pārpilnību vai akcentam izvēlēties vien vienu – ļoti izteiksmīgu aksesuāru. Šovasar tiem noteikti nav jābūt savstarpēji saskaņotiem.

 

 

 

PAMANĀMAS ROKASSPRĀDZES

Šovasar noteikti papildini savu tēlu arī ar masīvām, dažādas faktūras un stila rokassprādzēm. Jo lielākas un izteiksmīgākas, jo labāk! Modē ir arī izdaiļot sevi ar vairākām – savstarpēji saskaņotām šīm rotām. 

 

 

 

ORIĢINĀLI PIEKARIŅI

Kāpēc gan nepapildināt savu ķēdīti ar zivs piekariņu vai interesantas formas akmeni? Šīs vasaras rotu modes tendences ļauj tev izpausties īpaši radoši!

 

 

 

GREZNI AUSKARI

Šovasar noteikti kā sava tēla galveno akcentu izvēlies auskarus, kas ir īpaši izteiksmīgi un izsmalcināti. Uzplauksti stilā un elegancē!

 

 

 

KLIPŠI? KĀPEC NE!

Modes eksperti iezīmē, ka stilīgi ir arī dažādi klipši un efektauskari, kas ļauj realizēt vispārdrošākās ieceres!

 

 

 

DIVAS ROTAS – VIENĀ

Aksesuārs, kas no rokassprādzes pāriet greznā gredzenā vai papildināts ar nelielu somiņu, kas allaž būs pa rokai – vārda vistiešākajā nozīmē. Tev tādu noteikti vajag! 

 

 

 

APSIEN ŠALLI ORIĢINĀLI!

Šovasar modes tendenču pārzinātāji iesaka papildināt savu tēlu ar dažādām šallēm. Pieskaņo tās savam apģērbam vai gluži pretēji – padari par galveno tā akcentu! Kā dekorus šovasar izmanto arī kažokādas izstrādājumus.

 

 

 

AIZLIENĒTAS NO VĪRIEŠU GARDEROBES

Aktuālas ir dažādas kaklasaites, kas lieliski integrējas sieviešu modes pasaulē. Tās ir daudz brīvāka fasona, dekorētas ar interesantiem akcentiem. Īpaši moderni izskatīsies, ja kaklasaiti izvēlēsies tādā pašā tonī vai rakstā, kāds ir tavs tērps.

 

 

 

AKCENTĒTS VIDUKLIS

Šovasar šiki ir iezīmēt savu vidukli ar dažādām jostām, īpaši ādas izstrādājumiem. Josta ir kā īstens aksesuārs, kam nebūt nav jāsakrīt ar tērpa toni vai stilistisko virzienu.

 

 

 

CITĀDĀKI OPERAS CIMDI

Modes eksperti norāda, ka īstenas modes dāmas garderobē noteikti ir jābūt operas stila cimdiņiem, kas dekorēti ar pamanāmām, šikām detaļām.

 

 

 

STILĪGAS ZEĶUBIKSES un ZEĶES

Stila pavēlniecei vasarā neiztiek arī bez zeķubiksēm vai zeķēm, taču tām nav jābūt klasiskām un stilistiski garlaicīgām. Košas aplikācijas, raksti un materiāli – tas viss piestāv gada vissiltāko mēnešu modei!

 

 

 Kura ir tava visiecienītākā vasaras modes tendence?

Iepriekšējais raksts7 apzīmējumi, kas jāzina ikvienam tūristam, lai neapjuktu ēdināšanas labirintos
Nākamais rakstsPsiholoģe aicina: ļaujiet bērniem spēlēt pagalma spēles!