Jaunais gads paies Mērkaķa zīmē, jeb precīzāk, tas būs – Uguns Mērkaķa gads. Nāc, uzzini, ko tas nozīmē, ko šogad darīt, bet no kā labāk izvairīties. Uzzini, kāds šis gads solās būt kopumā, kādu to diktēs sarkanais uguns mērkaķis!

 

Mērkaķis ir devītais no 12 zvēriem Ķīniešu zodiakā. Balstoties uz 12 gadu dzīves ciklu, katrs mēnesis atbilst vienam dzīvniekam. Mērkaķa gads: …; 1920; 1932; 1944; 1956; 1968; 1980; 1992; 2004; 2016; 2028; 2040; …

 

No visiem četriem elementiem – Uguns, Zeme, Ūdens, Gaiss – šis gads ir sarkanās Uguns stihijā, līdz ar to, tiek dēvēts par Sarkanā Uguns Mērkaķa gadu. Uguns simbolizē kaislību, radošumu un prieku, spēku, enerģiju un jaudu. Uguns mēdz būt dažāda, taču pārsvarā tā ir spēcīga, dinamiska, kas lieliski palīdzēs pārvarēt slimības un dažādus šķēršļus. Tikai jāapzinās – nevajag sevi nomocīt un darīt pāri saviem spēkiem un iespējām, jo īpaši vasaras karstumā. Šogad jārīkojas saskaņā ar Budisma izvirzīto Mērkaķa prāta vēstījumu: paķer banānu, nolobi, nokod, pagaršo, ja nav labs – ņem nākamo. Tas nozīmē – neiestrēgsti lietās, kam saproti, ka nav perspektīvas, kas tev neder, kas neapmierina vai nenes cerēto rezultātu. Rīkojies savā labā, izvirzi mērķus un dari visu, lai tos sasniegtu, nevis mīņājies uz vietas un dari kaut ko tikai darīšanas pēc. Neanalizē pagātni, koncentrējies nākotnei!

 

Mērkaķa gads visveiksmīgākais solās būt viņu labākajiem draugiem – Žurkām, Pūķiem un Čūskām. Šad tad problemātiskāks var gadīties Tīģeriem – dzīvnieku nesaderīgās enerģētikas dēļ. Pašiem Mērkaķiem gan šis skaitās neveiksmīgākais no visa 12 gadu cikla, tāpēc šogad īpašu uzmanību vajadzēs pievērst veselībai, karjerai, finansēm un attiecībām.

 

Pievērs gan uzmanību tam, ka, lai arī Jaunā gada iestāšanos svinam 1. janvārī, Mērkaķa gads pilntiesīgi iestāsies tikai 8. februārī.

 merkaka-gads-2016

 

Kāds ir mērkaķis?

Pēc apraksta par cilvēku, kurš dzimis Mērkaķa gadā, daudz ko iespējams izsecināt arī par visu šī dzīvnieka gadu kopumā. Tas ļauj katram koncentrēties uz to, ko visvairāk vēlas, ko gribas sasniegt un piepildīt. Iepazīsti Mērkaķi un veido sev laimīgu visu gadu!

 

Laimīgās krāsas: Balta, zila, zelta

Laimīgie cipari: 4 un 9 (arī skaitļi 49 un 94)

Laimīgie ziedi: Krizantēmas un dekoratīvais krūms/koks lagerstroemija

Personība: Ātrs, gudrs, asprātīgs, atklāts, optimistisks, ambiciozs un piedzīvojumu kārs

Piemērotākās karjeras: Grāmatvedība, banku darbība, zinātne, inženierzinātne, kino režija

Laimīgākie Ķīniešu lunārie mēneši: 8. un 12. (pēc ķīniešu kalendāra tie ir septembris un janvāris)

Laimīgākie datumi: 14. un 28. (jebkurā Ķīniešu lunārajā mēnesī)

Labākā saderība: ar Vērsi un Zaķi

Nelaimīgās krāsas: rozā un sarkana (lai gan gads ir Sarkanais Uguns Mērkaķis)

Nelaimīgie cipari: 2 un 7

Nelaimīgākie Ķīniešu lunārie mēneši: 7. un 11. (pēc ķīniešu kalendāra tie ir augusts un decembris)

Sliktākā saderība: ar Tīģeri un Cūku

 

 

Kā izmantot Mērkaķa gadu savā labā?

Šis gads ir piemērots, lai veiktu savā dzīvē lielu lēcienu, atspērienu. Tas ir laiks, lai virzītos augšup, radītu pārmaiņas un apdomātu jaunu iespēju rašanu. Aizgūsti no Mērkaķa viņa entuziastisko enerģiju, tad arī tavi riski tiks atalgoti un, iespējams, sasniegsi to, par ko visvairāk sapņoji. Pat vērienīgākie plāni var tikt realizēti un gūt panākumus. Būs vairāk nekā pietiekami daudz iespēju rīkoties, izpausties un strādāt. Šis gads būs piemērots arī tam, lai tu palīdzētu kādam, kuram, iespējams, tik labi neveicas. Taču ir jāspēj objektīvi izvērtēt cilvēkus, jāiemācās neuzticēties nepareizajiem vai arī šajā gadījumā blēdīgais Mērkaķis, tā teikt, “savāks visus zemesriekstus, tev atstājot vien čaumalas”.

 

Ja šogad plāno uzsākt kādu jaunu projektu, pārliecinies, ka saisties ar pareizajiem biznesa partneriem, jo jaunā, dzirkstošā enerģija nozīmē arī to, ka ir lielāks risks neizdošanās gadījumā. Darbā visu dari pēc labākās sirdsapziņas, mērķtiecīgi, centies komunicēt ar cilvēkiem, ar kuriem kopā jūties labi. Ja tev jau ir savs bizness, šogad varēsi to pienācīgi attīstīt, paplašināt.

 

Vēl Uguns Mērkaķis liks tev rīkoties tā, kā uzskati par pareizu, tu spēsi izjaukt ierūsējušo ikdienas ritmu, rutīnu un uzsākt ko jaunu. Ieviest savā ikdienā jaunas vēsmas. Taču atceries – nekas nenotiek tāpat vien, ir darbs jāiegulda it visā, ko vēlies. Solās būt jauninājumi, varētu pat teikt, it visā ko darīsi, uzsāksi. Pievērsies nopietni arī komunikācijai ar cilvēkiem un centies izteikties apdomāti un skaidri, jo šogad cilvēkiem būs īpaša tieksme pārprast, nesaprast, apvainoties un kļūt greizsirdīgiem.

 

Lai gan riskants un laikietilpīgs šis gads būs finansiālajā jomā, tomēr tas sola panākumus, ja vien nešķērdēsies nelietderīgi.

 

Kopumā Uguns Mērkaķis sola 2016. gadā vairot optimismu, dzīvesprieku un būt laimīgs, ģimenisks.

 


chinese-new-year-2016-animal

Kāds Mērkaķis?

Ķīnas elementu teorijā katra zodiaka zīme ir saistīta ar vienu no šiem pieciem elementiem: Zelts (plašāk izplatīts, pieņemts kā – Metāls), Koks, Ūdens, Uguns un Zeme. Katrs no elementiem atkārtojas ik pēc 60 gadiem vienai zodiaka zīmei. Arī Mērkaķim ir dažādas rakstura iezīmes, vadoties pēc šiem elementiem sešdesmit gadu ciklā.

 

Koka Mērkaķis: …; 1944; 2004; 2064; … Vienmēr gatavs palīdzēt citiem. Līdzjūtīgs, ar spēcīgu pašcieņu apveltīts, taču spītīgs.

 

Uguns Mērkaķis: …; 1956; 2016; 2076; … Ambiciozs un piedzīvojumu kārs, taču ātri aizkaitināms.

 

Zemes Mērkaķis: …; 1908; 1968; 2028; … Optimistisks un bezbailīgs.

Zelta (Metāla) Mērkaķis: …; 1920; 1980; 2040; … Gudrs, attapīgs, pārliecināts par sevi, taču viegli aizkaitināms un spītīgs.

 

Ūdens Mērkaķis: …; 1932; 1992; 2052; … Gudrs, attapīgs, patīk būt uzmanības centrā, taču ir pārāk augstprātīgs.

 

 

Lai tev izdodas viss iecerētais! Sapņo! Labās domas materializējas!

Iepriekšējais rakstsDžeimija Olivera gardie Ziemassvētku cepumi
Nākamais rakstsNEDĒĻAS PLĀNS: labvēlīgās dienas tavam skaistumam un labsajūtai 28. decembris – 3. janvāris