14. februāris – visu mīlētāju diena, tāpēc arī tu vari iedvesmoties, lai palutinātu savu mīļoto ar kaut ko pašas gatavotu. Piedāvājam tev smelties iedvesmu šajās receptēs.

 

SIRSNIŅVEIDA CEPUMIŅI

1_recepte_bilde_580841_lnedwaodbaow
Nepieciešams:

  • 1,5 tases mīksta sviesta;
  • 2 tases cukura;
  • 4 olas;
  • 1 tējkarote vaniļas cukura;
  • 5 tases miltu;
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera;
  • 1 tējkarote sāls. 

Pagatavošana:
Lielā bļodā rūpīgi sajauc sviestu un cukuru. Pievieno olas un vaniļas cukuru, samaisi. Iemaisi miltus, cepamo pulveri un sāli. Kad mīkla gatava, ieliec to traukā ar vāku un atstāj ievilkties vismaz uz vienu stundu. 
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Uzber uz galda miltus, lai varētu izrullēt mīklu. To veltnē aptuveni 1,5 cm biezu un izspied vai izgriez sirds formas. Liec uz pannas, uz kuras uzklāts cepamais papīrs, ievērojot aptuveni 2 – 2,5 cm atstarpes  starp cepumiem. 
Cep 6 – 8 minūtes. Izņemot no krāsns atdzesē. Ja vēlies vari dekorēt ar pūdercukura glazūru vai izkausētu šokolādi. 

 

VIENKĀRŠI PAGATAVOJAMAS TRIFELES

2_recepte_bilde_179012_l2h3uiqegwvisbdncjl
Nepieciešams:

  • 1 paciņa mīksta Filadelfijas siera;
  • 3 tases izsijāta pūdercukura;
  • 3 tases izkausētas melnās šokolādes;
  • 1,5 tējkarotes vaniļas cukura.

Pagatavošana:
Lielā bļodā samīci Filadelfijas sieru, līdz tas iegūst viendabīgu, mīkstu konsistenci. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, turpinot maisīt iejauc izkausēto šokolādi, rūpīgi izmīci. Liec masu ledusskapī uz aptuveni vienu stundu, lai atdziest. Pēc tam veido bumbiņas, cik lielas vien vēlies. Ja gribi, vari dekorēt, izviļājot krāsainajos cukura graudiņos. 

 

ZEMENES ŠOKOLĀDĒ

3_recepte_bilde_lwheobcwouobo_weibdln
Nepieciešams:

  • 150 – 200 g šokolādes (izkausētas ūdens peldē);
  • ~500 g svaigu zemeņu ar lapiņām.

Pagatavošana:
Katru zemeni, turot aiz kātiņa, uzmanīgi iemērc šokolādē, tā lai tā nosedz aptuveni 3/4 ogas. Uzmanīgi novieto uz režģīša vai virsmas tā, lai šokolāde nenotek, bet vislabāk, ja vari ogu balstīt uz kātiņa, lai mīkstā masa neizķēpājas. Liec ledusskapī, lai atdziest un sastingst.

Iepriekšējais rakstsĪpašais Valentīndienas HOROSKOPS
Nākamais rakstsInteresanti fakti par Valentīna dienu, ko tu, visticamāk, nezināji