16. novembrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa amatpersonas vienam vīrietim sastādīja trīs administratīvā pārkāpuma protokolus par velosipēda vadīšanu alkohola reibumā, un par minēto pārkāpumu 1967. gadā dzimušajam kungam ir piemēroti naudas sodi 170 eiro apmērā par katru pārkāpumu, kopsummā sastādot 510 eiro.

Pirmdien, 16. novembrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors, pildot savus darba pienākumus Pļaviņās, ievēroja kādu vīrieti, kurš nepārliecinoši vadīja velosipēdu. Aizdomās par transportlīdzekļa vadīšanu, esot alkohola reibumā, vīrietis tika apturēts un viņam tika veikta alkohola pārbaude izelpojamā gaisā. Alkometrs uzrādīja 2,65 promiles. Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 28. panta pirmās daļas 1. punkta d. apakšpunktam ir aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja velosipēda vadītājam alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Likumsargs par notikušo uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu, kā arī aicināja 1967. gadā dzimušo vīrieti ceļu turpināt, ejot kājām un stumjot velosipēdu.

Sākotnēji vīrietis paklausīja policista aicinājumam, taču pēc neilga laika, kad amatpersona turpināja ceļu, viņa pamanīja, ka tas pats kungs turpina braukt ar velosipēdu. Kad vīrietis tika apturēts otro reizi, viņš atteicās no alkohola pārbaudes veikšanas, un pusstundas laikā likumsargs pret viņu uzsāka otro administratīvā pārkāpuma procesu.

Pēc 10 minūtēm vīrieti, braucot ar divriteni, pamanīja cita patrulējošā Ceļu policijas ekipāža. Aizdomās par alkohola reibumu, vīrietis tika apturēts trešo reizi. Veicot alkohola pārbaudi izelpojamā gaisā, viņam tika konstatētas 2,29 promiles, kā arī pret vīrieti tika uzsākts trešais administratīvā pārkāpuma process.

Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vīrietim ir piemērots naudas sods 34 naudas soda vienību apmērā, kas atbilst 170 eiro, savukārt par abiem gadījumiem, kad kungs veica alkohola pārbaudi un viņam tika konstatēts, ka alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 2 promiles, arī ir piemērots naudas sods 34 naudas soda vienību jeb 170 eiro apmērā par katru pārkāpumu.  Tādējādi vienā dienā 40 minūšu laikā vīrietis izdarīja likumpārkāpumus, kas viņam kopsummā izmaksās 510 eiro.  

Valsts policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā ir likumpārkāpums, kas attiecas ne tikai uz automašīnu, bet arī uz divriteņu vadītājiem. Arī iereibis velosipēda vadītājs apdraud ne tikai pats savu dzīvību un veselību, bet rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Iepriekšējais rakstsTeju neticami, bet beidzot notverts “Volvo” īpašnieku ļaunākais murgs – lukturu zagļi – VIDEO
Nākamais rakstsSēru vēsts. 75 gadu vecumā mūžībā devies komponists Juris Ābols