Kā vēsta izdevuma “Kas jauns” 30. novembra – 6. decembra numurs, kādreizējais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis (82) pēc smagas autoavārijas četrus mēnešus cīnījies par dzīvību, bet nu spiests dienas vadīt ratiņkrēslā.

Tikai tagad, vairākus mēnešus pēc autoavārijas, Ulmanis atsācis komunicēt ar apkārtējiem un izdevumam pastāsta, kas īsti notika. Tagad arī kļuvis skaidrs, kādēļ eksprezidentu publiski neredzējām valsts svētku laikā starp citiem amata brāļiem.

Viņš atzīst – labi, ka vēl vispār ir dzīvs. Pēc smagas avārijas četrus mēnešus ārsti Stradiņos un pēcāk arī Vaivaros cīnījušies, lai ekspolitiķis izdzīvotu un spētu atgriezties dzīvē. Visu šo laiku viņš nevienam nav ļāvis komentēt savu stāvokli un cer. ka reiz atkal spēs izkāpt no ratiņkrēsla un staigāt savām kājām.

Viņš nevēlas iedziļināties avārijas detaļās, tomēr atzīst, ka braucis ļoti ātri, “var teikt lidoju”. Šogad februārī medijus aplidoja ziņa, ka eksprezidents ticis pie jaunas, valsts nodrošinātas “Toyota” markas apvidus automašīnas. Nav zināms, vai avārijā iesaistīts konkrētais spēkrats.

Nopūšoties Ulmanis atzīst, ka arī viņa kundze Aina jau pusgadu cīnās ar nopietnām veselības problēmām, tomēr arī viņa sākot atgūties. Par laimi, cienījamu vecumu sasniegušajam pārim vismaz saslimšana ar Covid-19 gājusi secen.

Plašāk lasiet 30. novembra – 6. decembra izdevumā “Kas jauns”.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 30. novembris
Nākamais rakstsLieli jaunumi dziedātājas Samantas Tīnas dzīvē