Jau iepriekš vairākas reizes ziņots par nelaimi, kas notikusi boksera Maira Brieža māsas Santas ģimenē, kur viņas vīrs Jānis cīnās ar ļaundabīgu audzēju. Kā vēsta gada nogales izdevums “Privātā dzīve”, ir uzlabojumi.

Vēl vasarā Jānis bija ratiņkrēslā, bet nu spēj piecelties un stāvēt uz savām kājām. Santa atzīst, ka ir labākas un sliktākas dienas, bet ģimene dodas pretī mērķim, lai Jānis pilnībā izveseļotos.

Viss sākās, kad Santa un Jānis bija apprecējušies, pasaulē nāca dēliņš. Pēkšņi Jānis sajutis tirpšanu labajā rokā un kājā. Slimnīcā ārsti atklāja audzēju galvā un sākās cīņa par viņa dzīvību un veselību. Lai gan audzēju izoperēja, tālāku ārstēšanu Latvijā īsti nepiedāvāja, bet izmaksas ārvalstu klīnikās bija fantastiskas. Tika lūgti ziedojumi, cilvēki bija atsaucīgi un Santa tagad saka – viss nav bijis velti. Santa norāda – cilvēks, kuram pēc Latvijas veselības sistēmas uzskatiem vairs nebija lemts dzīvot, kustēties un runāt, pēc ārstēšanas ārvalstīs spējis Brīvības pieminekļa priekšā piecelties kājās un rokās paņemt dēliņu.

Jānim turpinās ķīmijterapija un imūnterapija, visas milzīgās zāļu izmaksas jāsedz pašiem. Jāturpina ceļš uz atveseļošanos un, neskatoties uz to, kāds laiks ir aiz loga, Jānis ik rītu dodas laukā veikt vingrojumus. Tāpat viņš neizlaiž nevienu audiologopēda nodarbību, visu atceras un dara pats, priecājas sieva. Viņš Vācijas klīnikā turpina saņemt arī pretvēža vakcīnas.

Santa norāda, ka spēku rod, redzot, cik ļoti Jānis grib dzīvot un dara visu, lai tā būtu. Ziedot.lv aizvien iespējams Jāni atbalstīt, jo zāļu izmaksas ir lielas.

Visu rakstu lasiet 21. decembra – 3. janvāra izdevumā “Privātā dzīve”!

Iepriekšējais rakstsParādās jaunas ziņas par basketbola leģendu Semjonovu, kura mēnešiem ilgi cīnījās par dzīvību
Nākamais rakstsDiemžēl Pirmie Ziemassvētki noslēgušies ar lielu nelaimi