Kā vēsta izdevuma “Kas jauns” 8.-14. marta numurs, savulaik TV šovos popularitāti ieguvusī dziedātāja Liene Greifāne (bijusi pazīstama arī kā Candy un Liene Candy), kura jau vairākus gadus dzīvo Krievijā, Sočos, arī pēc šīs valsts uzsāktās karadarbības Ukrainā neplāno to pamest. Skaidrs, ka Lienes situācija nav vienkārša.

Liene pēc kaimiņvalsts agresijas esot saņēmusi tik daudz tautiešu pārmetumu, ka viņai nācās soctīklos skaidrot savu nostāju – Krievijā paliek iztikšanas un darba iespēju dēļ, nevis tādēļ, ka atbalstītu notiekošo. Tāpat viņa uzskata, ka nevienam nav tiesību noteikt, kur citiem būtu jādzīvo.

Liene norāda, ka viņa un viņas ģimenes locekļi nevar pamest darbu, mājas, draugus utt. tikai tādēļ, ka kādam šķiet, ka nevienam latvietim nav jādzīvo Krievijā. Viņa arī retoriski jautā, kurš piedāvās darbu viņai un viņas vīram, kurā varētu nopelnīt pietiekami, lai varētu dzīvot, nevis izdzīvot? Lai varētu samaksāt “Latvijas kosmiskos rēķinus”, nopirkt degvielu. Viņa esot ar mieru izskatīt visus darba piedāvājumus kā režisorei, ja alga būšot vismaz 2000 eiro.

Liene visiem kritiķiem iesaka iekāpt viņas kurpēs un tad paskatīties. Liene 30 gadu vecumā faktiski sāka dzīvi no jauna un dabiski, ka nevēlas pamest to, kas šajos nepilnos septiņos gados uzbūvēts. Viņa atkārtoti norāda, ka nav vainojama pie tā, ko nolēmis sākt viens cilvēks. Liene ir par mieru uz zemes.

Visu rakstu lasiet 8.-14. marta izdevumā “Kas jauns”.

Iepriekšējais rakstsGrūts brīdis pienācis Maestro Paula dzīvē
Nākamais rakstsDiemžēl otrdienas rīts pienācis ar skumju ziņu