Svētdien dienā virs Rumānijas un Ukrainas izveidojās jauns ciklons, kas, strauji virzoties uz ziemeļiem, jau vakarā no dienvidaustrumiem pietuvojās Latvijai. Ciklona ietekmē pāri valsts teritorijai sāka virzīties plaša nokrišņu zona, kas atnesa ļoti stipru snigšanu un puteni.

Naktī intensīva snigšana tika novērota valsts austrumos, kur vietām uzsniga 10-15 cm svaiga sniega. Biezākā sniega sega 12. decembra rītā reģistrēta Madonas novērojumu stacijā – 30 cm. Arī citviet valsts austrumos sniega segas biezums pietuvojās 30 cm atzīmei.

Šodien dienas laikā stiprākā snigšana un puteņošana gaidāma Kurzemē. Kuldīgas novērojumu stacijā kopš plkst. 6.00 sniega segas biezums jau pieaudzis par 16 cm. Tomēr ārpus novērojumu staciju tīkla sniega segas biezums var ievērojami atšķirties no reģistrētās vērtības.

Aizvadītajā naktī valstī dominēja ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, kas bija mērens līdz mēreni stiprs, vietām brāzmās sasniedzot 15 m/s, piekrastes rajonos 20-22 m/s. Stiprākās vēja brāzmas fiksētas Ventspils un Kolkas novērojumu stacijās, attiecīgi 21,7 m/s un 20,6 m/s. Arī līča piekrastē Daugavgrīvas novērojumu stacijā vēja ātrums brāzmās pārsniedza 20 m/s. Šodien vējš saglabāsies brāzmains un Kurzemes piekrastē pieturēsies līdz 20-24 m/s.

Pēc “Latvijas Valsts Ceļi” sniegtās informācijas, snigšanas un puteņa ietekmē braukšana ir apgrūtināta, ceļi ir slideni, un uz tiem izveidojušies sniega sanesumi, apledojums. Aicinām visus ceļu satiksmes dalībniekus būt ļoti uzmanīgiem!

Pirmdien ciklons turpinās virzīties pāri valsts teritorijai, tā centrs atradīsies virs austrumu rajoniem. Debesis būs apmākušās, visā valsts teritorijā snigs, Kurzemē ļoti stipri, tur gaidāms sniega segas pieaugums vēl par 10-14 cm. Saglabāsies ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, kas Kurzemē un Vidzemē brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, savukārt piekrastē vējš brāzmās sasniegs 20-23 m/s. Vējš pierims pēcpusdienā. Latvijas teritorijā ir izsludināti vairāki laika apstākļu brīdinājumi.

Arī otrdien laika apstākļus valstī noteiks ciklona darbība. Saglabāsies mākoņains laiks, un snigšana turpināsies, vietām, galvenokārt rietumos, snigs stipri. Dienā ciklons pavirzīsies uz ziemeļiem no Latvijas, un tā ietekme pakāpeniski mazināsies. 

Iepriekšējais rakstsSvarīgi! Uzturētāji atklāj, kuri ceļu posmi šobrīd ir īpaši grūti izbraucami
Nākamais rakstsTalsu apkārtnē situācija aizvien kritiska; citviet pārvietošanās ļoti apgrūtināta