Kā vēsta izdevuma “Kas jauns” 20. decembra – 2. janvāra svētku dubultnumurs, pēdējo gadu laikā pamatīgas redzes problēmas piedzīvojušais aktieris Rūdolfs Plēpis (72) pansionāta četras sienas nomainījis pret savu dzīvoklīti Rīgas klusajā centrā, kura nebija dzīvojis vismaz divarpus gadu.

Rudenī viņš uz laiciņu devās padzīvot pansionātā, bet nu atgriezies savā miteklī – nelielā dzīvoklītī, ko viņam savulaik piešķīra par nopelniem radošajā darbībā. Kādēļ aktieris vairs nemitinās Ķengaragā pie meitas Viktorijas un mazmeitiņas?

Galvenais iemesls ir tāds, ka aktieris vēlās ļaut meitai dzīvot savu dzīvi un atpūsties. Visu pēdējo gadu skatuves leģendas veselības likstu smagumu viņa iznesusi uz saviem pleciem, visi pārējie tikai vairāk runājuši, nevis darījuši, norāda Plēpis. Viņš ir pārliecināts, ka senioriem nevajag būt egoistiem, bet domāt par saviem bērniem, mazbērniem.

Rūdolfs ir priecīgs saņemt zvanus no agrākajiem laikabiedriem un kolēģiem, jo pats nevienam piezvanīt nevar. Vienlaikus viņa skumdina regulāras vēstis par kāda pazīstama cilvēka došanos mūžībā.

Vēl atgriežoties pie pārmaiņām dzīvē, dzīvošanai savā miteklī ir arī citi labumi. Tagad tiks kārtots, lai pie Plēpja regulāri dotos palīgs, kas palīdzētu ar mājas darbiem. 

Visu rakstu lasiet “Kas jauns” 20. decembra – 2. janvāra numurā!

Iepriekšējais rakstsKas notika ar Maestro Paula mazmeitas Latvijā plānotajām kazām?
Nākamais rakstsValsts prezidents Levits droši dēvējams par miljonāru, atklāj izdevums