Rūpējoties par vidi un vēršot uzmanību uz ilgtspējīgu paradumu ieviešanu ikviena iedzīvotāja ikdienā, “Maxima Latvija”, Rīgas domes īstenotās kampaņas “#biovaig” ietvaros, janvārī ir uzsākusi dabai draudzīgu iniciatīvu ar mērķi pievērst iedzīvotāju uzmanību atkritumu šķirošanai un pārskatīt savus ikdienas paradumus, šādi veicinot otrreizēju atkritumu pārstrādi. Iniciatīvas ietvaros “Maxima” veikalos uz noteiktu laiku ir ieviesti jauna dizaina papīra maisiņi, kas informē pircējus par bioloģiskajiem atkritumiem un izglīto par to šķirošanas iespējām. Īpašā dizaina papīra maisiņi ir pieejami 88 “Maxima” veikalos Rīgā un Rīgas rajonā.

“Atkritumu šķirošanai un tālākai pārstrādei ir būtiska loma vides ilgtspējas veicināšanā. Pareizi šķirojot atkritumus, ir iespējams radīt pozitīvas pārmaiņas gan savā ikdienā, gan sabiedrībā kopumā – sākot ar materiālu otrreizējo pārstrādi un resursu samazināšanu jaunu produktu ražošanai un beidzot ar sakoptas apkārtējās vides veicināšanu. Lai gan bioloģiskie atkritumi nav jauns atkritumu veids, to dalīta vākšana tiek ieviesta pakāpeniski. Arī “Maxima Latvija” mērķtiecīgi īsteno dažādas aktivitātes, lai veicinātu atkritumu šķirošanas paradumus sabiedrībā, tādēļ aicinām ikvienu pievērst uzmanību savām ikdienas aktivitātēm, ieviešot jaunus dabai draudzīgus paradumus, lai kopīgi rūpētos par vidi sev apkārt,” norāda “Maxima Latvija” Korporatīvās sociālās atbildības un ilgtspējas vadītāja Santa Roberta.

Jauno “Maxima” papīra maisiņu dizainā ietverta informācija par bioloģisko atkritumu veidiem, kurus iespējams šķirot bioloģisko atkritumu konteineros un citās tiem paredzētajās vietās. Bioloģiskie atkritumi iekļauj augļus un dārzeņus, serdes, mizas, svaigas un termiski apstrādātas olas, kafijas un tējas biezumus bez maisiņiem un filtriem, maizes un miltu izstrādājumus, svaigu un termiski apstrādātu gaļu un gaļas izstrādājumus, zivju atgriezumus u.c. Bioloģiskie atkritumi ir arī dārza atkritumi un telpaugi.

Kampaņas ietvaros īpašā dizaina maisiņi ir pieejami no janvāra līdz februāra vidum Rīgā, Mārupē, Ogrē, Siguldā, Salaspilī, Ādažos, Ķekavā, Lielvārdē, Ikšķilē un Olainē. Cena par maisiņu saglabāsies nemainīga – 0.19 eiro.

Papildu jaunajai iniciatīvai, “Maxima Latvija” aktīvi sadarbojas ar partneriem un īsteno mērķtiecīgus pasākumus atkritumu samazināšanai un otrreizējai pārstrādei. “Maxima Latvija” nodrošina vienu no plašākajiem depozīta punktu pārklājumiem Latvijā, sniedzot iespēju nodot taras iepakojumus 136 depozīta punktos visā, turklāt “Maxima” veikalos, atsevišķos konteineros iespējamos nodot arī izlietotās baterijas un nolietoto mazo sadzīves tehniku. Pērn ir ieviesta arī digitālā čeka funkcija “Maxima” mobilajā lietotnē, tādējādi atsakoties no drukātajiem čekiem.

 

Iepriekšējais rakstsPlašāk kā citviet: Kā izskatīsies lielākajā “Lidl” veikalā Latvijā?
Nākamais rakstsNelāgs atradums privātmājas bēniņos Rīgā, nekavējoties iejaucas policija