Vai tu piekrīti šiem zinātnieku pierādījumiem?

 

TU NESMĒĶĒ: 2010. gadā Izraēlā tika veikts pētījums, kas aplūkoja 20 tūkstošus stiprā dzimuma militāro jauniesaucamo karavīru IQ testu rezultātus. Tika atklāts, ka jauno vīriešu, kuri izsmēķē vienu paciņu cigarešu dienā vai vēl vairāk, IQ testa rezultāti bija par vismaz 7, 5 punktiem zemāki nekā tiem, kuri nesmēķē. Lai gan šajā pētījumā tika iesaistīti tikai vīrieši, zinātnieki argumentē, ka šāds princips var tikt attiecināts arī uz daiļā dzimuma pārstāvēm.

 

 

TU NEESI VĪRIETIS, KURŠ PĀRMĒRĪGI LIETO ALKOHOLU: Zviedrijas Karolinskas institūta pētnieku grupa atklājusi, ka stiprā dzimuma pārstāvji ar zemākiem IQ testa rezultātiem lieto daudz lielāku alkoholisko dzērienu daudzumu nekā tie, kuriem šī testa rezultāti ir augstāki. Zinātnieki norādījuši, ka tas, cik daudz cilvēks lieto grādīgos dzērienus ir atkarīgs arī no viņa ekonomiskā fona un sociālā statusa.

 

 

TU ESI (!) SIEVIETE, KURA PĀRMĒRĪGI LIETO ALKOHOLU: pirms dažiem gadiem Londonas ekonomikas skolas veiktajā pētījumā atklāts, ka, jo izglītotāka ir sieviete, jo ticamāks, ka viņa lieto alkoholu pat katru dienu! Izrādās, ka visizglītotākās daiļā dzimuma pārstāves ir tās, kuras ir vistiešākajā mērā – atkarības attīstīšanās riska grupā. Šajā pētījumā arī konstatēts, ka sieviešu grādīgo dzērienu lietošanas paradumus var prognozēt jau no viņu skolas eksāmenu rezultātiem. Daiļā dzimuma būtnes, kuru sekmes skolā bija vidējas vai augtas līdz pat 2,1 reizei biežāk lieto alkoholu pat katru dienu, kad ir pieaugušas.

 

1107-margarita-drinks

 

TU ESI PIRMAIS BĒRNS ĢIMENĒ: 2007. gadā veiktā pētījumā atklāts, ka vecākajiem bērniem ir nelielas, taču nozīmīgas IQ testa rezultātu atšķirības, vidēji par trīs punktiem vairāk nekā jaunākajai atvasei! Pētnieki secinājuši, ka tas nav bioloģiski noteiktu faktoru dēļ, bet to garantē, nosaka psiholoģiskā mijiedarbību ar vecākiem.

 

 

TAVS AUGUMS IR GARŠ: ir atklāts, ka augumā garākiem bērniem ir labāki kognitīvo testu rezultāti.

 

 

TU NEESI RELIĢIOZS, BET LIBERĀLI NOSKAŅOTS CILVĒKS. JA VĪRIETIS – MONOGĀMS: Ziņojumā – Why Liberals and Atheists ar More Intelligent Londonas ekonomikas skolas evolucionārais psihologs Satoši Kanazava paskaidrojis, ka ir pierādīta hipotēze, ka, jo inteliģentāks ir indivīds, jo ticamāks, ka viņš atbalsta liberālo politisko ideoloģiju un, visticamāk, ir ateists. Kā arī – daudzi inteliģentie vīrieši augstu vērtē seksuālo ekskluzivitāti – monogāmiju. Kanazava norādījis, ka ateistiem ir vismaz par 6 punktiem augstāks IQ vērtējums nekā tiem, kuri tic Dieva esamībai.

 

 

 

TU APGUVI MŪZIKAS NODARBĪBAS: 2011. gadā Jorkas universitātē, Kanādā veiktā pētījumā atklāts, ka bērnu verbālā inteliģence uzlabojas jau vien pēc mēneša regulāru mūzikas nodarbību apmeklēšanas.  Pilnveidojas arī šo bērnu smadzeņu aktivitāte.

 

 18-04-2

 

TEV LABĀK PATĪK KAĶI, NEVIS SUŅI: Viskonsīnas universitātes zinātnieku grupa aplūkoja personības atšķirības starp tiem cilvēkiem, kuri par saviem mājas mīluļiem izvēlas suņus un tiem, kuri priekšroku dod kaķiem, atklājot, ka suņu mīļi mēdz būt daudz možāki, enerģiskāki un atvērtāki ārpasaules piedāvājumiem, kamēr kaķu – daudz intravertāki, progresīvāk domājoši un jutīgi. Tie, kuru ideālais mājdzīvnieks ir tieši peļu junkurs, spēj domāt netradicionālāk, ir inteliģentāki un zinātkārāki.

 

 

 

Lai veicas!

Iepriekšējais rakstsVeselīgs un sabalansēts uzturs: 3 speciālistes ieteikumi!
Nākamais rakstsKARMAS SKAITLIS: Kāda mācība tev jāapgūst dzīvē?