Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu, tāpēc, kad ciemos pošas draudzene, Elita kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku. Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa
Elitas Patmalnieces iecienītākie produkti ir gaļa, zivis, dārzeņi, olas, biezpiens, maize un gāzēts minerālūdens, tomēr viņa lielākoties gatavo saskaņā ar vēlmēm un sezonu, lūkojoties pēc aktuālajiem produktiem dabā un veikalā. Draugiem viņa parasti gatavo svētkos, bet reizēm arī ikdienā rodas spontāna vēlme pagatavot kaut ko garšīgu – desertus, cepumus, plātsmaizi vai pīrādziņus, cepeti, salātus vai rasolu. Elita atzīst – viņa ģimenē ir galvenais pavārs, un tas viņai gan patīk, gan padodas.
Tā kā pārtikas veikals atrodas ielas pretējā pusē, Elita iepirkšanos īpaši neplāno – kas vajadzīgs, to arī pērk. Kas jāiegādājas, lai lēti un garšīgi pagatavotu skābeņu zupu? To māksliniece atklāj kopā ar Normundu Baranovski.
Noskaties video un uzzini arī tu!
Skābeņu zupa
4 cilvēkiem
Pagatavošanas ilgums: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 5 eiro
Cena par vienu porciju: 1,25 eiro
Nepieciešams
500 g vistas šķiņķu Rimi;
1 ēdamk. universālo garšvielu maisījuma Rimi Smart;
2 burkāni;
3 kartupeļi;
100 g putraimu Rimi Smart;
440 g konservētu skābeņu.
Pasniegšanai:
4 olas Rimi Smart.
Pagatavošana
Katliņā ielej 2–3 litrus ūdens, pievieno vistu šķiņķīšus un garšvielas. Nomizo kartupeļus, burkānus un sagriez mazākos gabalos. Kad gaļa novārījusies, izņem to no buljona un atkaulo. Buljonam pievieno burkānus un kartupeļus, putraimus un atkauloto gaļu. Vāri vēl 15 minūtes. Pieliec skābenes. Sagaidi, kad uzvārās, un ņem nost no karstuma.
Atsevišķi novāri olas. Tās pasniedz sagrieztas vai rīvētas zupā.