Gada īsākajai naktij piestāv reibinoši dzērieni. Ja nevēlies gremdēties putainā miestiņa skavās, dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet aicina izmēģināt vasarīgu alus kokteili ar rabarberiem un zemenēm vai krēmīgu persiku – proseko sorbetu. Vasaras garšu kokteiļi Jāņu naktij
Rabarberu – zemeņu – alus limonāde
Sastāvdaļas
Rabarberu sīrupa masai
300 g rabarberu
150 g cukura
ūdens
Dzērienam
200 g zemeņu
330 ml alus (var izmantot arī bezalkoholisko alu)
200-400 ml gāzēta ūdens
ledus
piparmētru lapas,
zemeņu un laima šķēlītes rotāšanai.
Pagatavošana
- Pagatavo rabarberu sīrupa masu – rabarberus sagriez nelielos gabalos, liec katlā, pievieno cukuru, nedaudz ūdens un vāri 7-10 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.
- Izberz rabarberus caur sietiņu, lai iegūtu krēmīgu sīrupa masu ar rabarberu biezeni.
- Sablendē biezenī svaigas zemenes.
- Lielā krūkā liec ledu, pārlej to ar rabarberu sīrupa masu un zemeņu biezeni. Pievieno piparmētru lapas, zemeņu un laima šķēlītes, nedaudz apmaisi
- Pielej ūdeni, alu un baudi.
Persiku – proseko sorbets
Sastāvdaļas
500 g nelielos kubiņos sagrieztu persiku
200 g proseko
Daži ledus kubiņi
Medus
Pagatavošana
- Sasaldē persiku gabaliņus.
- Sasaldētus persikus blendē kopā ar prosecco, ledus kubiņiem un medu. (Medus daudzums būs atkarīgs no persiku salduma pakāpes un Tavam vēlmēm).
- Baudi!
Vasaras garšu kokteiļi Jāņu naktij