Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 130 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas sešas personas un viena gājusi bojā, vēsta Valsts policija. Diemžēl trešdienas rīts sācies ar ziņu par lielu nelaimi

6.augustā ap pulksten 21.50 policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes nov., Lažas pag. noticis CSNg – vīrietis vadīja motociklu “Suzuki” nobrauca no ceļa braucamās daļas. Negadījuma vietā bojā gāja motocikla vadītājs. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 435 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 217 par ātruma pārsniegšanu un trīs par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākts viens administratīvā pārkāpumu process un seši kriminālprocesi.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. augusta plkst. 6.30 līdz 7. augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 1.37 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kuldīgas novada Rendas pagastu, kur biezās miglas dēļ cilvēks ar laivu nevarēja atrast izeju no ezera. Ugunsdzēsēji glābēji telefoniski sazinājās ar cilvēku, ieslēdza autocisternas skaņas signālu un gaismas lukturi, norādot virzienu uz krastu. Cilvēks nokļuva krastā un darbs notikumā noslēdzās.

Plkst. 13.31 VUGD saņēma informāciju, ka tirdzniecības objektā Brīvības gatvē Rīgā ir izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no telpām deg sadzīves mantas 1 m2 platībā. Liesmas nodzēstas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās ar ugunsdzēsības aparātu palīdzību. No ēkas evakuējās apmēram 2000 cilvēki.

Pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Vecpiebalgas pagastu, kur bija notikusi divu smago automašīnu sadursme. No vienas automašīnas, izmantojot hidraulisko instrumentus, tika atbrīvots cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes, sakārtota ceļa braucamā daļa.

Vakar plkst. 10.02 saņemts izsaukums uz Slokas ielu Rīgā, kur trīsstāvu ražošanas ēkas otrā stāva ražošanas telpā dega ražošanas iekārta un vate 10 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl vienu cilvēku, kurš ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 11.31 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega vieglā automašīna, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrolīnijas balsts, elektrības vadi, mākslīgais zālājs un divos gadījumos atkritumi.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 7. augusts
Nākamais rakstsLieli jaunumi tautā mīlētajā Reiniku ģimenē