Tuvākajās dienās ūdens temperatūra upēs un ezeros joprojām saglabāsies silta. Ūdens pakāpeniski kļūst vēsāks, tomēr straujāka ūdens temperatūras pazemināšanās gaidāma septembra otrajā pusē, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķi pastāsta par septembra otrajā pusē gaidāmo

PirmdienLatvijas upēs lielākoties turpinājās ūdenslīmeņa svārstības vai pazemināšanās, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis paaugstinājās. Rīgas līcī un Baltijas jūrā ietekošo upju lejteces posmos ūdenslīmenis paaugstinājās.

Pirmdien Daugavas posmā no augšteces līdz Verhņedvinskai ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās, posmā no Piedrujas līdz Krāslavai pazeminājās par 4…7 cm, posmā no Daugavpils līdz Jēkabpilij svārstījās vai paaugstinājās par 1 cm. Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…26 cm, bet Ogrē pie Ogres un Aiviekstē pie Aiviekstes HES ūdenslīmenis paaugstinājās attiecīgi par 14 un 15 cm diennaktī. Gaujas un Salacas baseinu upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…12 cm diennaktī. Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…25 cm diennaktī. Lielākajā daļā Kurzemes upju ūdenslīmenis svārstījās vai nedaudz pazeminājās, bet Ventas posmā pie Vendzavas ūdenslīmenis paaugstinājās par 15 cm diennaktī.

Otrdienas rītā ūdens temperatūra Daugavā 19°C, Latgales upēs 13…18°C, Vidzemes upēs 13…19°C, Zemgales upēs 16…20°C, Kurzemes upēs 15…19°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 19…20°C, Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 9…19°C.

Ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās, straujākos upju posmos ūdensaugi tikai pie krasta. Vietām ūdensaugi sāk sēsties uz gultnes.

Šonedēļ atsevišķās dienās gaidāmi nokrišņi, kas vietām var izraisīt ūdenslīmeņa paaugstināšanos ūdenstilpēs, bet lielākoties ūdenslīmenis svārstīsies.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpju tuvumā! Pārliecinies vai peldvietā ir droši peldēties!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsVairāki latvieši tikuši pie pieklājīgām naudas summām
Nākamais rakstsRajevs: Robežsardze nepamanīja, kā Latvijas robežu šķērsoja Krievijas militārais drons