Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli. Pārbaudes laikā pieķerts viens dzērājšoferis, kurš, cenšoties aizmukt no policijas, ielēca elektriskajā ganā. Tāpat neilgā laika posmā fiksēti vairāki autovadītāji, kuri nebija piesprādzējušies, vairāki šoferi braukšanas laikā izmantoja telefonus un vēl pieķerts kāds ātrumpārkāpējs. Dzērājšofera brauciens beidzas ar negaidītu iznākumu – VIDEO

Kopīgā pārbaude sākās 18. septembra rītā Rīgā. Sākotnēji braucām pa Rīgas ielām, kur neilgā laika posmā fiksēti trīs autovadītāji un viens pasažieris, kuri nebija piesprādzējušies. Viens no apturētajiem autovadītājiem un tās automašīnas pasažieris, izdzirdot policijas lūgumu apturēt spēkratu, steigā sprādzējās, lai likumsargi nepamanītu, un sākotnēji sarunā tēloja neizpratni par apturēšanas iemeslu, bet braukšana bez drošības jostām tika jau laikus piefiksēta un vadītājs par pārkāpumu saukts pie atbildības.

Tāpat pārbaudē likumsargi pamanīja vairākus autovadītājus, kuri braukšanas laikā runāja pa telefonu. Viena no autovadītājām, kuru apturēja Rīgā, Mūkusalas ielā, bija īpaši agresīvi noskaņota un izteica savu nepatiku par to, ka viņa tiek apturēta par tālruņa izmantošanu braukšanas laikā, kā arī neuzskatīja, ka viņas pārkāpums apdraud satiksmes drošību.

Tālāk mūsu brauciens turpinājās ārpus Rīgas, Zemgales virzienā, kur uz autoceļa Ķekava – Skaistkalne (P89) policijas automašīnas radars fiksēja kādu automašīnas “Volkswagen” vadītāju, kurš pabrauca garām pretējā virzienā ar 126 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h. Autovadītājs tika panākts un apturēts, kā arī sastādīts administratīvā pārkāpuma lēmums par atļautā ātruma pārsniegšanu.

Tālāk mūsu ceļš turpinājās uz Vecumniekiem, kur sākotnēji mazā satiksmes intensitāte neliecināja par to, ka varētu būt kāds satiksmes pārkāpums, taču, braucot virzienā jau uz Rīgu, tika pamanīta kāda automašīna “Volvo” bez transportlīdzekļa obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA). Likumsargi “Volvo” vadītājam lika apturēt spēkratu, taču viņš nogriezās uz degvielas uzpildes staciju un pabrauca zem ceļa zīmes “Iebraukt aizliegts”, steigā izleca no automašīnas un taisnā ceļā ieskrēja elektriskajā ganā, ar kuru bija nožogots zirgu aploks.

Likumsargi autovadītāju aizturēja un veica viņam alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamā gaisā, un konstatēja, ka viņš spēkratu vadīja būdams 0,95 promiles stiprā alkohola reibumā, kā arī viņam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Par šo pārkāpumu ir uzsākts kriminālprocess, tāpat “Volvo” vadītājam jau bija atņemtas tiesības par braukšanu reibumā un viņš nedrīkstēja vadīt transportlīdzekli, par ko arī ir uzsākts vēl viens kriminālprocess. Par zīmes “Iebraukt aizliegts” un neiegādātu OCTA ir uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi. “Volvo” vadītājs tika aizturēts un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

No 16. septembra līdz 22. septembrim Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisinās Eiropas ceļu policijas tīkla “ROADPOL” organizētā ikgadējā akcija “ROADPOL Drošības dienas”. Ar šīs drošības akcijas palīdzību policija visā Eiropas Savienībā atgādina, cik svarīgi ir ievērot visas ceļu satiksmes drošības prasības, kā arī to, ka no katra satiksmes dalībnieka rīcības var būt atkarīga gan paša, gan apkārtējo satiksmes dalībnieku drošība un dzīvība.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsGaidāma laika maiņa – sinoptiķi atklāj prognozes 7 dienām!
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 21. septembris