Septembra trešajā dekādē kļūs vēsāks, būs dzestras naktis un rīti, nākamnedēļ upju ūdens sāks straujāk atdzist, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sinoptiķiem jaunas ziņas par turpmāk gaidāmo

Aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs lielākoties turpinājās ūdenslīmeņa svārstības vai pazemināšanās, bet atsevišķos upju posmos ūdenslīmenis paaugstinājās.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā ūdenslīmenis svārstījās ± 2 cm robežās. Citās Daugavas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…4 cm diennaktī. Gaujas baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…7 cm, bet Amatā pie Melturiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 13 cm diennaktī. Salacas posmā pie Mazsalacas ūdenslīmenis svārstījās, bet posmā pie Lagastes pazeminājās par 1 cm diennaktī. Rūjā pie Vilnīšiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 10 cm diennaktī. Lielupes posmā no Mežotnes līdz Kalnciemam ūdenslīmenis pazeminājās par 1…4 cm diennaktī. Mūsā posmā Ustukiai-Bauska ūdenslīmenis paaugstinājās par 1…9 cm, Tērvetē pie Bramberģes ūdenslīmenis paaugstinājās par 22 cm, un Bērzē pie Baložiem ūdenslīmenis paaugstinājās par 40 cm diennaktī. Citās Lielupes baseina upēs ūdenslīmenis lielākoties svārstījās vai pazeminājās par 1…21 cm diennaktī. Lielākajā daļā Kurzemes upju ūdenslīmenis pazeminājās par 1…13 cm diennaktī.

Šorīt ūdens temperatūra Latgales un Vidzemes upēs 12…19°C, Zemgales un Kurzemes upēs 14…19°C, ezeros un ūdenskrātuvēs 19…20°C, Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē 16…19°C. 

Ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu vai teces šķērsgriezuma atsevišķās vietās, straujākos upju posmos ūdensaugi tikai pie krasta. Vietām ūdensaugi sāk sēsties uz gultnes.

Tuvākajās dienās ūdenslīmenis upēs lielākoties pazemināsies, vietām svārstīsies. Savukārt, nākamnedēļ, sākot ar trešdienu, gaidāmi nokrišņi, vietām intensīvi, ūdenslīmenis upēs sāks svārstīties vai paaugstināties.

LVĢMC atgādina: ievēro drošību uz ūdens, nepeldies viens, nepārvērtē savus spēkus, kā arī uzmani bērnus ūdenstilpju tuvumā! Pārliecinies vai peldvietā ir droši peldēties!

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsLieliski jaunumi dziedātāja Mārtiņa Kantera dzīvē
Nākamais rakstsĢimene nostājās kameras priekšā, lai lūgtu sabiedrības atbalstu. Tālāk sekoja neticamais