Griezt ar nazi un durt uz dakšiņas vai turēt rokās? Ēst pa kārtai vai kost cauri līdz pašai apakšai? Cik cilvēku – tik burgeru ēšanas veidu. Un tikpat daudz arī burgeru recepšu! Dziedātājs Justs Sirmais kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina šnicelburgeru, ar ko pārsteigt savu māsu Billi. Recepte: Justs Sirmais gatavo šnicelburgeru
Justs Sirmais atzīst – ēdiena gatavošana iet rokrokā ar to, cik daudz laika viņam ir, un pēdējā laikā arvien vairāk – arī ar produktu uzturvērtību. “Gribas labāk ēst, jo sportoju,” saka Justs. “Gatavoju no tā, ko no laukiem atvedu. Vai arī ēdu mammas taisīto “vīriešu zapti”, un tad pielāgoju to, kas ir ledusskapī. Radiem un draugiem diezgan reti gatavoju, ja nu vienīgi māsai un brālim tā ātri skrējienā. Vai arī brokastis pēc kādas ballītes vai ģimenes pasākuma, vai, tieši otrādi, – nelielas uzkodas pirms došanās uz kādu pasākumu.”
Toties ar iepirkšanos viņš ir uz “tu”. “Man nepatīk izmest ēdienu. Tāpēc es nopērku mazāk un biežāk, bet lai ir svaigs un lai nav jāmet ārā. Reizēm uztaisu sarakstu, bet pārsvarā, ejot uz veikalu, man viss ir galvā,” stāsta dziedātājs.
Justa ģimenē par galvenā pavāra titulu varētu pacīnīties māsa un mamma. Ja māsa biežāk ļaujas eksperimentiem, mamma ir pārbaudītu vērtību meistars un ietur klasisko karbonāžu līniju. Justa mīļākais ēdiens arī ir klasika daudzās virtuvēs – kartupeļu pankūkas ar lielu kaudzi krējuma kā bērnībā. Bet ar ko pārsteigt māsu – pavāri eksperimentētāju? Ar iespaidīgo, gardo un lēto šnicelburgeru!
Noskaties video un paplašini savu burgeru repertuāru arī tu!
Šnicelburgers
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 min
Izmaksas kopā: 4,45 eiro
Cena par porciju: 2,23 eiro
Nepieciešams:
300 g maltas cūkgaļas Rimi;
300 g kārtainās rauga mīklas;
1 ola;
80 g skābētu kāpostu;
40 g rīvmaizes;
50 g majonēzes;
10 g sinepju;
1 sīpols;
1 ēdamk. citrona sulas;
10 g rīvēta cietā siera Rimi;
cukurs, sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Ņem 2 kārtainās mīklas strēmeles un katru pārgriez uz pusēm gareniski. Saputo olu un ar to nosmērē mīklas plāksnes.Divas mīklas plāksnes sarullē kopā, izveidojot garenu līniju un saritini rullītī. Cepšanai izmanto apaļās cepšanas formiņas. Formiņās ieklāj cepamo papīru. Saritinātos mīklas rullīšus ievieto apaļās formiņās. Cep 190 grādos apmēram 35 minūtes, līdz tās ir zeltainas. Sajauc malto cūkgaļu ar rīvētu sieru, 1 olu, sāli, pipariem un rīvmaizes. Izveido 2 vienāda lieluma kotletes. Sagatavotās kotletes apviļā atlikušajā rīvmaizē. Kotletes cep uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tās ir pilnībā gatavas. Smalki sagriez sīpolu un sajauc ar šķipsnu sāls, cukuru un citronu sulu. Ļauj marinēties, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas. Pagatavo mērcīti – sajauc kopā majonēzi, sinepes un citrona sulu, samaisi visu kopā. Izņem maizītes no formas un pārgriez uz pusēm, izveidojot augšu un apakšu. Uz maizītes pamatnes kārto: skābētus kāpostus,kotleti, mērcīti un marinētos sīpolus. Uzliec virsū maizītes augšējo daļu.
Par Rimi Latvia
Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 130 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express). Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 305 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/