Vai iespējams pagatavot gardu, sātīgu un vegānisku maltīti četrām personām par mazāk nekā pieciem eiro? Izrādās – tas patiešām ir iespējams! Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās populārais mūziķis, raidījumu vadītājs un, kā pats šefpavārs viņu raksturo, “populārākais vegāns Latvijā” – Markus Riva. Vai Markus Riva nenožēlo, ka pievērsies vegāniskam dzīvesveidam?

Markus gatavo bezglutēna pastu ar sojas mērci un atklāj, ka šoruden aprit seši gadi kopš viņš pievērsies vegāniskam dzīvesveidam. Viņš atzīst, ka šis lēmums nācis pavisam spontāni, taču noteikti to nenožēlo. Sarunas laikā Markus dalās savā pieredzē par to, kā kopā ar Talsu Balto kori piedalījās šovā Koru kari. Viņš stāsta, kā arī pēc uzvaras saglabājis ciešu saikni ar kori un turpina kopīgi muzicēt. Markus ļauj ieskatīties X faktora aizkulisēs, dalās spilgtākajās atmiņās no savas 20 gadu ilgās karjeras mūzikā, atklājot detaļas, kas viņu iedvesmo turpināt radīt jaunu mūziku.

Tāpat raidījuma laikā tika apspriesta bieži uzdots jautājums: ko likt pirmo cepties – burkānu, sīpolus vai ķiplokus? Tik daudz sastāvdaļu, bet tikai viena panna! Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj, kas jādara vispirms, kā pareizi atvērt spageti paku un ko svarīgi ņemt vērā gatavojot pastu. To visu un vēl vairāk uzzini, skatoties Vakariņas pa lēto svētdienās pulksten 18.55 kanālā TV3 un Rimi Youtube kanālā:  https://youtu.be/oiYImnJ_7N0

Bezglutēna pasta ar sojas mērci

  • 4 personām
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
  • Izmaksas četrām personām: 4,69 eiro
  • Izmaksas par vienu porciju: 1,17 eiro

 

  • Sastāvdaļas
    300 g bezglutēna pastas; 1,85 eiro
  • 70 g sojas granulu; 0,88 eiro
  • 1 buljona kubiņš ar dārzeņiem, Rimi; 0,09 eiro
  • 1 burkāns; 0,07 eiro
  • 2 daivas ķiploka; 0,06 eiro
  • 1 sīpols; 0,07 eiro
  • 1 tējk. paprikas pulvera; 0,10 eiro
  • 1 tejk. čili pārslu, 0,20 eiro
  • 1 tejk. provansas garšvielu maisījums, Rimi Smart; 0,06 eiro
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā, Rimi; 1,05 eiro
  • Sauja bazilika lapu; 0,26 eiro
  • Sāls
  • Cukurs
  • Olīveļļa

 

Pagatavošana

Sagriez burkānu mazos kubiņos, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Katliņā uzvāri apmēram 700 ml ūdens, pievieno buljona kubiņu un ļauj tam izšķīst. Gatavajā buljonā ieber sojas granulas un dažas minūtes uzbriedini, tad nokās lieko šķidrumu, buljonu saglabājot atsevišķā traukā.

Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep burkānus, līdz tie kļūst nedaudz mīksti. Pievieno sīpolus, pēc brīža – ķiplokus un sojas granulas. Pievieno paprikas pulveri un turpini cept, ik pa laikam apmaisot. Pievieno tomātus savā sulā, čili pārslas, provansas garšvielas un nedaudz buljona. Uzliec vāku un uz lēnas uguns sautē, līdz mērce sabiezē.

Tikmēr lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un vāri pastu pēc norādēm uz iepakojuma. Kad pasta gatava, to nokās un sajauc ar mērci.

Pasniedz ar svaigām bazilika lapām.

Par Rimi Latvia

Rimi Latvia ir vadošais pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 140 dažādu formātu veikaliem visā Latvijā (Rimi Hyper, Rimi Super, Rimi Mini un Rimi Express).  Kopš 2019. gada darbību uzsācis arī Rimi e-veikals, nodrošinot ērtu produktu iegādi internetā un piegādi vairākos Latvijas reģionos. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 5800 darbinieku. Rimi misija ir atbalstīt veselīgas un videi draudzīgas izvēles, padarot katru dienu arvien labāku mūsu pircējiem. Rimi Latvia ir daļa no uzņēmuma Rimi Baltic, kas apvieno vairāk nekā 305 Rimi veikalus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk: https://www.rimi.lv/

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsRudens garderobes izaicinājums – kā saglabāt savu mīļāko džemperu formu un mīkstumu?
Nākamais rakstsBekingemas pils izplatījusi nozīmīgu paziņojumu par karali Čārlzu