Rudens un sātīgi, lēni gatavoti, silti ēdieni ideāli piestāv viens otram, tāpēc Latvijas mazumtirdzniecības tīkls ELVI sadarbībā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā palutināt savējos ar klasisku ratatuju. Lai arī šis ir franču virtuves ēdiens, kura nosaukums daudziem vispirms asociējas ar virtuvē saimniekojošu pelēnu un šarmanto multfilmu “Gardēdis”, apsolām – ratatujs ir lieliska izvēle Latvijas rudenim. Recepte: Sātīgi rudenīgais dārzeņu ratatujs

 

Klasiskais ratatujs

(6-8 personām, gatavošanas laiks 35 minūtes + 2 stundas cepšanai)

 

Sastāvdaļas

1 vidēji liels cukīni

2 nelieli baklažāni

4 tomāti

2 sarkanie sīpoli

Mērcei

3 ķiploka daiviņas

1 sīpols

3-4 ēdamk. olīveļļas

400 g konservētu tomātu

1 mazā saldā paprika

8-12 smalki sagrieztas bazilika lapiņas

30 g saldā krējuma

sāls, melnie pipari

 

Pagatavošana

  • No sākuma pagatavo mērci – uz sakarsētas pannas olīveļļā apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  • Pieliec sagrieztu papriku, visu maisot, nedaudz apcep.
  • Pievieno konservētus tomātus, visu samaisi, uzliec pannai vāku un sautē uz vidēji lēnas uguns 8-10 minūtes, līdz paprika ir mīksta.
  • Kamēr mērce sautējas, sagriez visus dārzeņus vienādi plānās ripiņās.
  • Mērcei pielej saldo krējumu, pievieno baziliku un visu sablendē viendabīgā masā.
  • Pievieno masai sāli un piparus, samaisi un lej dziļā cepamajā formā.
  • Virs mērces cepamajā formā kārto dārzeņus, liekot tos noteiktā secībā – baklažāns, cukīni, tomāts, sīpols. Atkārto secību, līdz visi dārzeņi ir salikti formā Noklāj dārzeņus ar cepamo papīru vai foliju un liec cepties 170 grādos uz 1,5 stundu.
  • Noņem cepampapīru/foliju un cep vēl aptuveni 20 minūtes, lai dārzeņi no augšpuses karamelizējas

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

Iepriekšējais rakstsAr būtisku ziņu pircējiem klajā nācis “Lidl” veikalu tīkls
Nākamais rakstsŠausmīgi notikumi risinājušies Liepājā