Šī senā japāņu terapija ir tik vienkārša, ka vari to piekopt komunicējot ar apkārtējiem un neviens pat nepamanīs, ka tu šajā brīdī mēģini nomierināties un mazināt trauksmi. Šī metode būs efektīva arī tad, ja praktizēsi to vien 2 – 5 minūtes konkrētajā, nepieciešamajā mirklī.

 

Pētījumā, lai noskaidrotu kā šī metode realitātē darbojas, tika mērīts cilvēku stresa līmenis pirms šīs procedūras ieviešanas ikdienā un mēnesi pēc tās. To veica profesionāli ārsti un medmāsas. Tika konstatēts, ka, praktizējot šo metodi, ir ievērojams pozitīvu emociju, pacietības, miera pieplūdums, samazinās dusmu, aizvainojuma, depresijas sajūtas un stresa simptomi, mazinās morālu problēmu ietekme uz psihi. Ārsti apgalvoja arī, ka pēc šīs terapijas piekopšanas, cilvēkiem mazinājušās muskuļu sāpes, bezmiegs un galvassāpes. Turklāt līdzi ar pētījuma dalībniekiem, šo vingrinājumu praktizēja arī pašas medmāsas, kuras vēlāk atklāja, ka tas palīdzējis izdzīvot stresa situācijas darbā un aprūpēt pacientus.

 

 

Kā to pārbaudīt pašam?

Mazi bērni nereti sevi nomierina, sūkājot pirkstu. Pieaugušie stresa situācijās mēdz berzēt rokas, locīt pirkstus – visas šīs darbības patiesībā rada spiedienu uz rokām, un stimulē enerģijas meridiānas, kas ir īpaši svarīgi akupresūras terapijā. Katrs pirksts ir saistīts ar sava veica emocijām.

Sākot no īkšķa:

  • Nemiers
  • Bailes
  • Dusmas
  • Skumjas
  • Pašnovērtējums

FSL921495208848

Ar otras rokas plaukstu (ar visiem pirkstiem) aptver stingri pirkstu un turi to līdz jūti tajā pulsu. tieši tad izjutīsi, ka šī procedūra sāk darboties. Tu vari trenēt šo darbību ar katru pirkstu un uzlabot savu kopējo veselību un pašsajūtu, taču vari izvēlēties to pirkstu, kurā esošās emocijas tev nepieciešams pārvarēt vai, runājot par pašnovērtējumu – vairot konkrētajā situācijā. Šī tehnika aizņems tikai 2 – 5 minūtes līdz izteikti sajutīsi pulsu. ja sajūt to uzreiz, turi pirkstu tikmēr, kamēr jūti, ka sirdsdarbība palēninās.

 

Nav noslēpums, ka mūsdienu cilvēka ikdiena ir krietni stresa piepildītāka kā cilvēkiem pirms gadiem 40 un pat 20… Turklāt, pētnieki centās vēl vairāk pierādīt šī mehānisma darbību, uzrunājot un iesaistot šajā procedūrā cilvēkus, kuri slimo ar vēzi. Piekritīsi, ka uzzinot par šādu slimību, cilvēka sajūtas varētu būt neaprakstāmas – bailes no nezināmā, stress, apjukums. Masačūsetsas universitātes zinātnieki izmantoja šo japāņu tehniku kā metodi stresa, trauksmes un depresijas ārstēšanai sievietēm, kurām ticis diagnosticēts krūts vēzis. Pēc desmit šīs metodes akupresūras sesijām, ko veica profesionāls ārsts, tika pierādīts, ka šīs sievietes varēja justies labāk fiziski un emocionāli, sākt atkal dzīvot pilnvērtīgāk un censties atgūt līdzsvaru ikdienas dzīvē. Ārstēšanas laikā tika veikta apmācība šajā tehnikā, lai to varētu veikt paši un īpaši svarīgs bija noteikums – praktizēt šo metodi katru dienu un atgādināts – jo vairāk tā tiks izmantota, jo labāk darbosies.

 

Izmēģini arī tu!

Iepriekšējais rakstsDžeimija Olivera receptes: Lipīgās garneles ar sezama sēkliņām
Nākamais rakstsNEDĒĻAS PLĀNS: labvēlīgās dienas tavam skaistumam un labsajūtai 22. – 28. maijs