Svētdienas, 19. decembra vakarā, notika sirsnīgākās labdarības akcijas “Eņģeļi pār Latviju” svinīgais koncerts, kurā uzstājās arī šova “X Faktors” ceturtās sezonas uzvarētāja Grēta Grantiņa kopā ar otrās vietas ieguvēju Viktoru Buntovski, kopīgi atklājot, kāda summa tika saziedota pirms nedēļas notikušajā šova finālā.

Pirms nedēļās notikušajā šova “X Faktors” finālā gūtie ienākumi tiek ziedoti labdarības akcijai “Eņģeļi pār Latviju”. Akcijas mērķis šogad ir palīdzēt 176 bērniem un šai palīdzībai bija nepieciešami 373 217,32 eiro. Šis mērķis tika sasniegts ar uzviju, jo līdz šim akcijā saziedotā summa ir 530 427,83 eiro, kā rezultātā palīdzību saņems vismaz 229 bērni. Būtisku artavu sniedza arī “X Faktors”, kas pie šīs summas pievienoja finālā saziedoto summu 57 240,86 eiro apmērā. Pēc saziedotās summas atklāšanas abi pirmo reizi vienojās kopīgā duetā, izpildot emocionālo Mārtiņa Brauna dziesmu “Veltījums”.

Atklājot finālā saziedoto summu, iezīmējās arī skaidrāka aina fināla balsojumā. Trešās vietas ieguvējs Eduards Rediko finālā saņēma 4645 balsis, savukārt otrās vietas ieguvēju Viktoru Buntovski un uzvarētāju Grētu Grantiņu šķīra 2287 balsis – Viktors saņēma 17357 balsis, bet Grēta ieguva 19644 balsis.

“Bija liels prieks uzstāties finālā, jo, kā jau es teicu pirms nedēļas – mana sirds bija mierīgāka, jo zināju, ka šī naudiņa aizies tiem bērniem, kuriem tas tiešām ir nepieciešams,” atzina šova ceturtās sezonas uzvarētāja Grēta Grantiņa.

“Es tiešām esmu ļoti priecīgs, ka “X Faktorā” sabalsotā nauda tika ziedota labdarībai. Man ir milzīgs prieks, ka ar manu palīdzību varēju palīdzēt bērniem. Man ir grūti skatīties bez asarām uz visām lietām, kas notiek ar bērniem, jo, manuprāt, vistrakāk ir, kad cieš bērni, tāpēc, kad uzzināju summu, kuru savācām, es apraudājos, jo nebiju gaidījis, ka mēs varētu sakrāt tik lielu summu. Tāpat arī bija ļoti patīkami sadziedāties ar Grētu – manuprāt, mums labi skanēja,” norāda otrās vietas ieguvējs Viktors Buntovskis.

Pateicoties lielajai sabiedrības iesaistei, šogad ir izdevies savākt ievērojamu ziedojumu summu, kas palīdzēs vismaz 120 bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, 22 bērniem ar kustību traucējumiem, 77 bērniem, kuriem palīdzība nepieciešama ārkārtas situācijās, kā arī 10 bērniem slimnīcas vajadzības gadījumos (neiroloģija).

Koncertu vadīja Kristaps Rasims un Kristīne Garklāva, savukārt svinīgo Ziemassvētku un labestības atmosfēru uzbūra mūzikls “Zvaigznes Bērns”, mūziķe Aija Andrejeva un aktrise Marija Bērziņa, grupas “Musiqq”, “Tautumeitas”, “Astro’n’out”, “Carousel”, “X Faktora” ceturtās sezonas finālisti Grēta Grantiņa un Viktors Buntovskis, kā arī mūziķis Kārlis Kazāks ar kori “Anima”. Zvanu centrā ar ziedotājiem sirsnīgi aprunājās Iveta un Raimonds Vējoņi, Ģirts Ķesteris, Markus Riva, Baiba Sipeniece-Gavare, Aminata, Renārs Zeltiņš un Zane Daudziņa.

Iepriekšējais rakstsBūtisku ziņu pircējiem izplatījis veikalu tīkls “Maxima”
Nākamais rakstsDiemžēl svētku nedēļa sākusies ar traģiskiem notikumiem Rīgā