Pasaulslavenajam aktierim Tomam Henkam, kura atveidotais varonis Forests Gamps izdomāja frāzi “dzīve ir kā šokolādes kaste, tu nekad nezini, ko paņemsi”, pirms vairākiem gadiem tika diagnosticēts 2. tipa cukura diabēts. Zvaigzne teica, ka tas ir tāpēc, ka viņš bijis idiots lietās, kas saistītas ar diētu un svaru, vēsta ārzemju mediji.

65 gadus vecais Henks paziņoja par savu 2. tipa diabēta diagnozi “Late Show with David Letterman” 2013. gadā. Henks teica: “Es devos pie ārsta, un viņš teica: “Tu zini tos augstos cukura līmeņa rādītājus asinīs, ar kuriem esi sadzīvojis, kopš tev bija 36 gadi? Nu tu esi absolvējis! Tev ir 2. tipa diabēts, jaunekli.””

Zvaigznei ārsti teica, ka, ja viņš atbrīvosies no liekā svara un sasniegs aptuveni tādu pašu svaru kā būdams pusaudzis Toms Henks, viņš atbrīvosies no slimības. “Nu, tad man būs 2. tipa diabēts, jo es nekādi nevaru svērt tik, cik svēru vidusskolā,” viņš smejoties sacīja Letermana šovā. 2. tipa diabēts ir visizplatītākā slimība starp šo un 1. tipa diabētu. Atšķirībā no 1. tipa, ko, galvenokārt, izraisa ģenētika, 2. tips, galvenokārt, ir saistīts ar aptaukošanos, kā arī vecumu.

Henks Radio Times sacīja: “Es esmu daļa no slinkās amerikāņu paaudzes, kas ir neapdomīgi  turpinājusi piedalīties ballītēs un tagad cieš no slimības.” 2. tipa cukura diabēts rodas, ja jūsu organisms neražo pietiekami daudz insulīna, hormona, kas izvada cukuru no asinīm, jo jūsu ķermenis kļūst desensibilizēts pret cukuru. Jūsu aizkuņģa dziedzeris, kur tiek ražots insulīns, kļūst pārmērīgi noslogots. Cukurs, kas netiek izvadīts no asinīm, uzkrājas, palielinot tādu slimību risku kā sirds slimības, insults, ko izraisa augsts asinsspiediens.

“Es biju smags. Jūs esat mani redzējuši filmās, jūs zināt, kā es izskatījos. Es biju pilnīgs idiots, ”piebilda Henks. “Es domāju, ka es varētu no tā izvairīties, noņemot maizītes no saviem čīzburgeriem,” viņš smējās.

Vairākkārtējs ASV Kinoakadēmijas balvu ieguvušais aktieris, kurš ir slavens ar tādām filmām kā “Castaway”, “Big” un “Forrest Gump”, arī norādīja, ka pie vainas varētu būt viņa milzīgās svara izmaiņas laikā starp “Castaway” un “Philadelphia” filmēšanu. Labās ziņas par 2. tipa diabētu, kā norādīja Henks, ir tādas, ka tā ietekmi var mainīt. Taču, kā norādīja arī Henks, tas prasīs daudz smaga darba, taču var ievērojami samazināt nopietnu slimības attīstības risku.

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 14. marts
Nākamais rakstsMārklas tēvs pārtrauc klusēt: Esmu gatavs sniegt liecību pret Meganu