Veikalu plauktos pieejams plašs klāsts dažādu mākslīgu krāsvielu, taču vai zini, ka lielisku un pavisam zaļu efektu panāksi izvēloties dabas veltes?
OLU TONIS un TO DABISKAIS IEKRĀSOTĀJS
Sarkanbrūns: sīpolu mizas.
Tumši sarkans: aveņu zari.
Rozā: cukurbietes, dzērvenes vai to sula, avenes, sarkano vīnogu sula.
Zils: melleņu ievārījums vai kompots, saldētas mellenes, sarkano kāpostu lapas, tumšo vīnogu sula, sarkanās bietes.
Gaiši zils: neliela tumšo vīnogu sulas koncentrācija, violetas krāsas ziedi, ko papildina ar pāris tējkarotēm citrona sulas.
Pelēkzils: upenes.
Violets: aroniju sula vai ogas.
Violeti zils: violeti ziedi, nedaudz sarkano sīpolu mizas.
Tumši violets: aroniju sula kopā ar sīpolu mizām.
Zaļš: novārītas spinātu lapas, pirts slotu sauso lapu novārījums.
Pelēkzaļš/zili zaļš: spinātI, bērzu lapas, rudzu zelmeņa novārījums.
Dzeltens: apelsīna vai citrona mizas, burkānu laksti, seleriju sēklas, ķimenes, spēcīgs kumelīšu novārījums, struteņu lapas, kliņģerītes, jau novārītas olas uz vairām stundām var ievietot spēcīgā kurkumas novārījumā.
Koši dzeltens: ūdenim pievieno pūpolu zarus ar visu mizu.
Zaļgani dzeltens: dzeltenu ābolu mizas.
Oranži dzeltens – ķieģeļkrāsas: alkšņu mizu novārījums.
Oranžs: dzelteno sīpolu mizas.
Brūns: spēcīga kafija.
Koši brūns: valriekstu čaumalu vai melnās tējas novārījums.
Tumšs, gandrīz melns: spēcīgs melleņu novārījums kopā ar sīpolu mizām.
NEPARASTI FAKTI: Lieldienu svinēšanas tradīcijas pasaulē
KRĀSOŠANAS PROCESS
Ko izvēlies tu – krāsot olas ar mākslīgajām krāsvielām vai dabiskajos izejmateriālos?