Abi vadošie slavenību preses izdevumi “Privātā dzīve” un “Kas jauns” savos 26. oktobra – 1. novembra numuros plaši apraksta aizvadītajā nedēļā ar Covid-19 mirušā, bijušā Centrālās Vēlēšanu komisijas ilggadējā vadītāja, ekspolitiķa Arņa Cimdara dzīves gājumu.

Meita Daira “Privātajai” atzīst, ka par tēva veselības problēmām uzzinājusi vien tad, kad viņš ievietots slimnīcā – atrakstījis ziņu. Strādājis pat no slimnīcas gultas, jo bija apsolījis sagatavot viedokli Satversmes tiesai. Par spīti ārstu pūliņiem, Cimdara stāvoklis pasliktinājās. Nāves dienā pūtis ļoti stiprs, bet vienlaikus ļoti silts vējš – nu gluži kā tētis pats, norāda meita.

Viņa atklāj, ka Cimdaram ģimene bijusi pats galvenais. Cieņpilnas attiecības saglabājušas ar pirmo sievu, laulībā ar kuru dzimuši trīs bērni. Tāpat Cimdars bijis lielisks vīrs un tētis audžudēlam otrajā ģimenē, kuru izveidojis pirms pieciem gadiem. Bez vectēva palikušas sešas mazmeitiņas un mazdēls.

Daira vēl atklāj, ka tēvam nav bijis grūti mājsēdes laiku pavadīt, nekur nedodoties – ģimenē valdījusi saticība un mīlestība, viņš izbaudījis laiku ar tuviniekiem un allaž priecājies par ciemiņiem, spēlējuši galda spēles, jokojuši un smējušies. “Tēvam bija sapnis – vadīt mierīgu dzīvi, nopirkt dalmācieti un iet pastaigās pa Ozolnieku mežiem,” saka meita.

Plašus materiālus par mūžībā aizsaukto Arni Cimdaru lasiet “Privātās dzīves” un “Kas jauns” 26. oktobra – 1. novembra numuros!

Iepriekšējais rakstsPopulāra LTV žurnāliste ar ģimeni “lokdauna” dēļ grasās pamest valsti
Nākamais rakstsVakcinācijas punktos Rīgā un reģionos klātienē būs iespēja aprunāties ar ministru Pavļutu