Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. februāra plkst. 6.30 līdz 15. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar Latvijā dzēsts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks. Pusdienlaikā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur kūla dega 150 m2 platībā. VUGD atgādina – kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība. Tā var radīt apdraudējumu cilvēka veselībai un dzīvībai, kā arī nodara būtisku kaitējumu apkārtējai videi. Pērn pirmais kūlas ugunsgrēks tika reģistrēts dienu agrāk – 13.februārī Liepājā, kad kūla dega 20 m2 platībā. Kopumā 2022.gadā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 1454 kūlas ugunsgrēkus, kas salīdzinot ar 2021.gadu, bija par ceturtdaļu vairāk.

Ugunsdrošības noteikumi nosaka, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. Situācijās, kad iedzīvotāji pamana kūlas ugunsgrēku, nekavējoties ir jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 un jānosauc precīza adrese vai pēc iespējas precīzāk jāapraksta vieta, kur izcēlies ugunsgrēks. Svarīgi ir pēc iespējas ātrāk paziņot ugunsdzēsējiem glābējiem par izcēlušos ugunsgrēku, lai viņi varētu savlaicīgi ierasties notikuma vietā, pirms liesmas ir izplatījušās lielā platībā un apdraud tuvumā esošās ēkas.

Plkst. 11.19 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Mārupes novada Mārupes pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega virtuve un istaba 25 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.

Plkst. 18.40 VUGD saņēma informāciju, ka Kastrānes ielā Rīgā piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvokļa vannas istabā deg sadzīves mantas 0,2 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa izglāba kaķi. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 19.34.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega vieglā automašīna, sodrēji ēkas dūmvadā, šķūnis un garāža, atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, ēkas starpsiena, dārza mājiņas un koks.

Šogad ugunsnelaimes prasījušas 22 cilvēku dzīvības, bet no ūdens izcelti 15 mirušie.

Iepriekšējais rakstsBrīdina par laiku tuvākajās stundās!
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 16. februāris