Kā vēstīts iepriekš, karaliskā ģimene apstiprinājusi, ka karaliene Elizabete II cīnījās ar vēzi. Tieši tāpēc šobrīd tiek runāts par to, ka Harijam un Meganai ir bijusi ļoti liela ietekme uz karalienes veselības pasliktināšanos, jo pāris radījis ne tikai viņai, bet visai ģimenei daudz stresa, vēsta britu mediji.

Ne tikai aiziešana no karaliskās ģimenes un pārcelšanās uz dzīvi ASV, bet arī, piemēram, “lielais sprādziens” – intervijas ar Opru Vinfriju, kamēr princis Filips atradās slimnīcā.

Karaliene Elizabete II jutās sagrauta, apjukusi un vīlusies par Saseksas hercoga un hercogienes uzvedību, apgalvojušas vairākas karaliskajai ģimenei pietuvinātas personas. Harijs un Megana parādījās intervijās ar ASV televīzijas vadītāju Opru Vinfriju pagājušā gada martā, kamēr nelaiķes karalienes vīrs atradās slimnīcā. Arī pašai Elizabetei tolaik jau bija izteiktas veselības problēmas.

Kāds karaliskais insaiders, kurš citēts Džila Brandreta Elizabetes II biogrāfijā, sacīja: “Karaliene ne tikai zināja, ka hercoga veselība ir slikta, bet arī viņas pašas veselība ir ļoti pasliktinājusies. Kļuva skaidrs, ka viņiem abiem vairs nav atvēlēts daudz laika. Tas padarīja Saseksas hercogpāra uzvedību divtik grūti izturamu. Laiks nevarēja būt nepiemērotāks.”

Toreiz, atbildot uz Harija un Meganas apgalvojumiem par karalisko ģimeni, karaliene savā paziņojumā sacīja, ka dažādu cilvēku atmiņas var atšķirties, uzsverot, ka Saseksas hercogpāris joprojām ir ļoti mīlēti ģimenes locekļi. Bet saskaņā ar “The Telegraph” citētajiem pils iekšējiem avotiem, karaliene patiesībā jutās sagrauta, apjukusi un vīlusies.

Jau iepriekš daudz ticis runāts par to, ka arvien, arvien vairāk Saseksas hercogpāris radījuši plaisu attiecībās ar ģimeni un grāvuši karalienes uzticību ar aizvien jauniem izteikumiem un savu rīcību, kā arī liedzot iespēju ģimenei tikties ar saviem bērniem – Ārčiju un Lilibetu.

Kļūst skaidrs, ka karalienei nācās cīnīties ne vien ar to, ka vīra veselība karājas mata galā un savu veselību, kas, kā izrādās, jau tolaik bija likusi saprast, ka dzīve vairs nebūs ilga, bet arī ciest no Saseksas hercogpāra pāridarījumiem. Ģimenei pietuvināti avoti neslēpj, ka uzskata, ka tas viss ir novedis karalieni līdz kapam vēl krietni ātrāk, nekā to būtu paveikusi slimība vien.

Nu gaidāms nākamais pavērsiens – vai tas ir uz labu? Karaliskie eksperti spriež, ka nekas labs tomēr nav gaidāms, ka karaliskās ģimenes reputācija varētu tikt iedragāta atkārtoti, jo Harijs un Megana izdod savu dokumentālo filmu sēriju, kas tiks pārraidīta “Netflix”, un reklāmas rullītis jau ir aplūkojams.

Iepriekšējais rakstsBrīdi pirms svētkiem ar pārsteidzošu paziņojumu klajā nāk Olga
Nākamais rakstsJaunā nedēļa sākusies ar ļoti skumju ziņu