16. septembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirknis saņēma informāciju, ka Tabores pagastā, kādā privātmāja tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess un tajā pat dienā aizturēta iespējamā vainīgā persona. 

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi saņēma informāciju, ka Daugavpils novadā, Tabores pagastā kādā privātmājā ir atrasts 1972.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtu brūci krūšukurvī. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Veicot operatīvos pasākumus, šajā pašā dienā, netālu no notikuma vietas tika aizturēta aizdomās turamā persona – 1971.gadā dzimis vīrietis. Persona jau iepriekš bija nonākusi policijas redzes lokā saistībā ar dažādiem sadzīves un ģimenes konfliktiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Ar tiesas lēmumu šodien, 18.septembrī aizturētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pēc Krimināllikuma 116.panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Iepriekšējais rakstsPašizolācija jāievēro, arī iebraucot no Lietuvas
Nākamais rakstsŠausmīgi notikumi sestdien risinājušies Mārupes pusē