Pirmdien, 2. martā, Bauskā starp vairākiem jauniešiem izcēlās konflikts, kā rezultātā divas no konfliktā iesaistītajām personām guva miesas bojājumus, kā arī tika bojātas divas konfliktā iesaistīto personu automašīnas. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Neilgi pēc tam tajā pašā vakarā likumsargi organizēja arī pārbaudes pasākumus, kuros pārbaudītas 34 personas un ierosinātas 13 administratīvā pārkāpuma lietvedības.

2. martā pēc pulksten 21.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknī tika saņemta informācija par tikko notikušu konfliktu starp vairākiem jauniešiem, kura laikā divas no konfliktā iesaistītajām personām guva miesas bojājumus un tika bojātas divas konfliktā iesaistīto jauniešu automašīnas. Precīzi izraisītā konflikta cēloņi tiek skaidroti, tāpat ir nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu smaguma noteikšanai.   

 

 

 

 

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu. Attiecībā uz šī panta pārkāpumiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Neilgi pēc tam likumsargi novērošanas kamerās pamanīja, ka dažādās vietās Bauskā pulcējas vairāki jaunieši, kuri arī pārvietojās pa pilsētas ielām, neizraisot nekādus likumpārkāpumus. Lai izzinātu, ar kādu nolūku viņi pulcējas, policisti organizēja pārbaudes pasākumus, kuru ietvaros tika pārbaudītas 34 jauniešu personības. Minētās pārbaudes laikā likumsargiem radās aizdomas par  narkotisko un psihotropo vielu lietošanu, tāpēc uz medicīnas iestādi ekspertīzes veikšanai tika nogādāti 13 jaunieši, kā arī uzsāktas 13 administratīvo pārkāpumu lietas. Pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas tiks lemts par tālāko rīcību.  

Pašlaik izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Iepriekšējais rakstsĪpaša kopšana un lutināšana krāsotiem matiem
Nākamais rakstsRīgā pēc darba mistiski pazūd sieviete