Kā vēsta izdevuma “Kas jauns” 23.-29. novembra numurs, pazīstamais multimākslinieks Horens Stalbe (50) pandēmijas laikā ar ģimeni pametis Latviju un devies uz Ēģipti, kas viņam nebūt nav sveša valsts. Iepriekš viņš piecus gadus Dahabas pilsētā strādājis kā niršanas instruktors.

Horens ar sievu Lusini un dēliņu Horesu, kuram decembrī apritēs gadiņš, Latviju pametuši, jo pandēmijas ierobežojumu laikā ar darbu ir ļoti grūti. Kā zināms, Horens pēdējos gadus aktīvi muzicē savā grupā “Riga Reggae”, tomēr pēdējā laikā koncerti nav iespējami. Ģimene burtiski 10 dienu laikā sagatavojusi dokumentus, nopirkusi biļetes un izvākusies no dzīvokļa, bez žēlastības visu lieko atdāvinot vai nododot labdarībai.

Ģimene Dahabā īrē nelielu dzīvoklīti pirmajā stāvā un dzīvo ļoti vienkāršos apstākļos, vienlaikus viss nepieciešamais tur ir. Šobrīd Horens aktīvi meklē darbu un plāno nodarboties arīdzan ar niršanu un zemūdens filmēšanu, ko šeit darījis jau iepriekš.

Īsumā par dzīvi Ēģiptē – Horens norāda, ka maskās neviens nestaigā, pārtika maksā līdzīgi kā pie mums un ar 1000 eiro mēnesī ģimene izdzīvot var. Kad Latvijā mazināsies pandēmija un ar to saistītie ierobežojumi, Horens, kurš gan nevēlas vakcinēties pret Covid-19, došoties atpakaļ uz Latviju, lai turpinātu koncertēt.

Plašāk “Kas jauns” 23.-29. novembra numurā!

Iepriekšējais rakstsDiemžēl otrdiena pienākusi ar ļoti skumjām ziņām
Nākamais rakstsParādās jaunas ziņas par populāro dziedātāju Antru Stafecku