Jau trešdien visā Latvijā būs kļuvis vēsāks, un sāksies arī nokrišņi. Temperatūra vēl turpinās slīdēt uz leju arī nedēļas otrajā pusē, kad naktī uz ceturtdienu sals būs visā Latvijā, šorīt “Rīta Panorāmā” pavēstīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.Bricis: Nedēļas otrajā pusē sals būs visā Latvijā

Jau iepriekš ziņots, ka marta pēdējā dienā labots šī mēneša siltuma rekords – tagad tas ir +22.8 grādi. Nekad iepriekš novērojumu vēsturē martā nav bijis tik silts laiks. Arī 1. aprīlī sasniegtie +23 grādi ir šī datuma rekords un agrākie zināmie +23 Latvijas novērojumu vēsturē (iepriekš 12. aprīlī).

“Kurzemē siltums jau ir beidzies. Jau vakar Ziemeļkurzemē temperatūra dažviet nepārsniedza +10 grādus, un no rietumiem, iesaistot jūras aukstos ūdeņus, kas piepalīdz gaisam būt aukstākam, tas aukstums mums tuvojas,” stāsta sinoptiķis.

“Jau naktī un rīt Latgalē, Sēlijā, Vidzemes austrumos nokrišņi būs stipri. Lielākā daļa no tiem būs lietus, bet rītdienas laikā tas pāries slapjā sniegā, un neliela sniega kārta var veidoties,” viņš turpina.

Uz nedēļas nogali pakāpeniski kļūs siltāks. Piektdien temperatūra vēl turēsies zem +10 grādiem, bet svētdien daudzviet jau būs virs +15 grādiem, zina teikt sinoptiķis.

Seko mums arī soctīklos: FacebookInstagram,  X , Threads

 

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 3. aprīlis
Nākamais rakstsTavs HOROSKOPS aprīļa pirmajai nedēļai: 1.-7. aprīlis