Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi izplatījuši brīdinājumus par augstu ūdens līmeni atsevišķās upēs un apdzīvotu vietu applūšanu, kas ir spēka līdz trešdienas, 2. marta, plkst. 15.

Turpinoties paliem plaši applūdusi Misas upes paliene un krasti. Applūdušas apdzīvotas vietas un ceļi. Situācija sāk uzlaboties, bet teritorijas applūdušas būs ilgstošāk.

Latvijas rietumu un centrālajos rajonos nokrišņu un vējuzplūdu ietekmē turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās. Applūst palienes un zemākās vietas, ūdens krājas zemākajās vietās un ieplakās. Vairākās centrālo rajonu upēs iet ledus, veidojas ledus sastrēgumi un krasi paaugstinās ūdens līmenis. Latvijas austrumu daļas upēs nokrišņu un kūstošā sniega ietekmē paaugstinās ūdens līmenis. Iespējama palieņu applūšana. Straujākos upju posmos iespējama arī ledus iešana.

RĪKOJIES, lai pasargātu sevi, un seko norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas! Gaidāma plaša īpašumu applūšana, kas apdraud dzīvību, kā arī evakuācija. Ļoti apgrūtināta pārvietošanās un traucēta elektroenerģijas un ūdens apgāde, telekomunikāciju sakari. Iedzīvotāji tiek aicināti pamest apdraudētās teritorijas un sekot visiem atbildīgo institūciju norādījumiem. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsIzplatīta svarīga vēsts ikvienam populārā “SuperBingo” spēlētājam
Nākamais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 1. marts