Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laika apstākļiem 1. janvārī. 

01.01.2023. priekšpusdienā vietām saglabāsies migla ar redzamību 200-500 m.

Turpinās atkusnis, paaugstinās ūdenslīmenis upēs, jo kūst sniegs un ledus. Arī turpmākajās dienās saglabāsies līdzīgi apstākļi – būs silts un gaidāmi nokrišņi. Ledus kūst, sairst. Intensīvi ledus šodien iet centrālās daļas upēs. Lielupē turpinās ledus iešana garā posmā, šodien turpināsies ledus iešana arī Staļģenes – Jelgavas posmā, ledus sakustēšanās gaidāma arī pie Kalnciema. Turpināsies ledus iešana Daugavas lejteces baseina upēs: Mazā Jugla, Ogre, lielā jugla u.c., applūdīs plašākas teritorijas. Pļaviņu ūdenskrātuvē iespējama ledus sakustēšanās. Gaujas vidusteces un lejteces posmos sakustēsies un ies ledus. Turpināsies plašāka palieņu un zemāko vietu applūšana.

ESI INFORMĒTS par miglu, kas skar plašas teritorijas, atsevišķās vietās migla var būt ļoti bieza. Tā var ietekmēt ikdienas gaitu aktivitātēm, kas paredzētas ārā. Tā var izraisīt lidojumu kavēšanos, apgrūtināt braukšanas apstākļus, kā arī prasīt ilgāku laiku pārbraucieniem.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 1. janvāris
Nākamais rakstsGada pēdējā dienā 13 šoferīši braukuši vismaz 1.5 promiļu reibumā – tikai divi ar savu personīgo auto