Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par apstākļiem 2023. gada nogalē un 2024. gada pirmajās dienās. Brīdinājums ir spēkā līdz 2. janvāra plkst. 10.

Joprojām plaši applūdušas upju palienes un zemākās vietas. Gan naktī uz piektdienu, gan piektdien dienā gaidāmi nokrišņi (sniegs pāries slapjā sniegā un lietū). Lielāks nokrišņu daudzums tiks novērots Kurzemē un Vidzemē, kā arī visā Latvijā pakāpeniski atgriezīsies atkusnis, kusīs arī sniegs. Līdz ar to upēs no jauna atsāksies ūdenslīmeņa paaugstināšanās, plašāk applūdīs palienes un zemākās vietas. Janvāra sākumā atgriezīsies sals, atsāks veidoties sākotnējās ledus formas (piesalas un vižņi). Paaugstinātas noteces apstākļos vižņu veidošanās būs intensīva, veidosies sablīvējumi upju līkumos un šaurākās vietās, tā ietekmē būs krasas ūdenslīmeņa svārstības.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsCeturtdienas pēcpusdienā bojā gājis Rīgas Zoodārza kopējs
Nākamais rakstsBrīdina par laikapstākļu radītu risku 2024. gada sākumā