Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina par laiku ceturtdien.

03.-04.01.2024. naktī vietām ziemeļaustrumu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -20…-22º. Arī 04.01. dienā un 04.-05.01. naktī dažviet saglabāsies stiprs sals. Brīdinājums spēkā līdz 5. janvāra rītam.

ESI INFORMĒTS, ka gaidāms stiprs sals. Pastāv veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem, arī bezpajumtniekiem.

Pēc decembra atkušņa applūdušās palienes un zemākās vietas klātas ar ledu, jo iestājies sals. Ūdenstilpēs intensīvi veidojas ledus, straujākos posmos veidojas arī vižņi, tie sāk blīvēties upju līkumos, pie salām un citās vietās. Paaugstinātas noteces apstākļos vižņu veidošanās būs intensīva, gaidāmas ūdenslīmeņa svārstības. Vižņu un ledus sablīvējumi gaidāmi Lielupē, Gaujā, arī lejteces posmā, Ogres upē, Pļaviņu ūdenskrātuvē un Daugavā.

ESI INFORMĒTS par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Plašāka informācija par hidroloģiskajiem apstākļiem pieejama hidro.meteo.lv. Ieteikumi rīcībai plūdu apdraudējuma gadījumā https://www.vugd.gov.lv/lv/pludi

Iepriekšējais rakstsTavs horoskops veiksmīgai dienai – 4. janvāris
Nākamais rakstsPazudušo mammu aizvien meklē; bērniņš miris dienu iepriekš